ROHEVAHETUS TÕI KOKKU SUURE SELTSKONNA AIANDUSHUVILISI

Rohevahetusele Pärnu kolledži juurde. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Täna toimus Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli korraldatud rohevahetus, mis tõi ennelõunat kokku kümneid rohenäppe. Oodatud sündmuse eestvedaja oli koostöös kolledžiga väärikate ülikooli nõukoja liige Mare Arumäe.

Pärnu kõrgkooli punaste sammaste kõrval jagati või vahetati omavahel lausa loendamatul hulgal erinevaid taimesorte. Keegi eakam naine oli kindel, et rohevahetajate käest saab kindlalt geneetiliselt muundamatuid aiataimi. Teda rõõmustasid valge hortensia juurikad. Elav vestlus laienes ka nendele taimedele, mida polnud kohale toodud. Kiideti siberi sinist karusmarja, mille marjad parajalt suured ja magusad. Mari kutsus lahkelt huvilisi enda juurde… Aga kaasa tõi kirkavärvilisi astilbesid.

Mare Arumäe, Rohevahetuse korraldaja. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kärt oli rõõmus, et ei pidanud kallasibulaid koju tagasi viima, aga võis seljakotti panna palmi, gladioolad, hortensia, aloe ja hilissügisese vaarika. Palju toodi sügisastreid, nii madalaid kui kõrgeid. Kõik taimed ei jõudnudki mahalaotatud kattematerjalile. Mõned vahetused olid juba eelnevalt omavahel kokku lepitud ja nii rändasid istikud otseteed ühe auto pagažiruumist lihtsalt teise.

Viinamarjade kasvatamine pole meie laiuskraadil enam ammu mingi suur uudis. Ühe pakkuja valik oli eriti isuäratav, kui ta oma istikuid tutvustas mobiili ekraanile kuvatud piltide ja asjatundlike selgitustega.

Mari Suurväli on rohenäppudele küpsetanud koogi. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Need, kellel jätkus püsivust lõpuni kohal viibida, kutsus väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli kolledžisse sooja tema enda küpsetatud kohupiima kooki sööma. Rohevahetusel ja hiljem ka kohvilauas kuuldus korduvalt soov, et kindlasti peaks sarnast ettevõtmist kordama juba järgmisel kevadel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap