TRIIN RAAVE⟩ VALLAVÕIMU KIUSU TULEMUSENA SULETAKSE TOIMIV VIRTSU RAHVAMAJA

Kontsert Virtsu rahvamajas. Foto: Virtsu rahvamaja

Päevatoimetaja

Ilma igasuguse põhjenduseta suletakse 1. oktoobrist Lääneranna vallas Virtsu rahvamaja. Virtsu on valla suuruselt teine asula, suure mereäärse potentsiaaliga ja kogeb juba üle aasta suurt kohaliku vallavõimu poolset kiusu.

Viimase aasta jooksul on rahvamajas või rahvamaja kaaskorraldusel toimunud üle 50 sündmuse, millest Virtsu rahvas nüüd ilma jääb. Virtsu rahvamaja kogukulu oli viimasel aastal tänase hetkeni ca 15 500 eurot. Virtsu on viimase aasta jooksul ilma jäänud põhikoolist, viiendast ja kuuendast klassist ning nüüd ka rahvamajast.

Triin Raave, Virtsu rahvamaja juhataja. Foto: Virtsu rahvamaja

Sulgemise puhul korraldatakse rahvusvahelise muusikapäevaga ühendatult 1. oktoobril veel viimane, suur kontsert.

“Kinnipanek on täiesti mõistetamatu ja põhjendamatu, kuna kulud rahvamaja ülalpidamiseks on kordades väiksemad võrreldes kasudega, mida kohalik rahvas ja laiem publik sellest rahvamajast sai ja saaks ka edaspidi,” ütles Virtsu rahvamaja juhataja Triin Raave. “1. oktoobril rahvusvahelise muusikapäeva puhul muutub Virtsu rahvamaja tõeliseks muusikatempliks ja meile tulevad muusikud Estonia orkestrist,” lisas ta.

kutsutud kogu valla rahvas

Kontserdile on kutsutud kogu valla rahvas lasteaedadest ja koolidest kuni volikogu liikmeteni. Kohal on lubanud olla samuti vallavõimu lakkamatut kiusu kogev Metsküla kogukond Metsküla kooli rahvaga eesotsas.

“Me ei oleks Virtsu, kui meie suurepärased külanaised ei paneks pidulikuks puhuks ahju oma parimaid küpsetisi ning ei valmistaks maitsvaid võileibu,” rääkis Triin Raave.

Alates 1. oktoobrist pannakse Virtsu Rahvamaja kinni ning seda võimalust kogukonna keskmes suurel kontserdil viibida niipea ei tule. Häid inimesi mahub saali palju ja kontsert on kõigile TASUTA!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap