TÄNAVUSE JANNSENI AUHINNA SAAB ELMAR TRINK

Tänavuse Jannseni auhinna saaja Elmar Trink Pärnu väärikate ülikoolile loengut pidamas.

Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus otsustas määrata selle aasta Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna ja sellega kaasneva 5000 euro suuruse preemia Koidula Muuseumi ja Suupilliklubi Piccolo kauaaegsele juhile Elmar Tringile suure panuse eest Pärnu linna kultuuri- ja hariduselu rikastamisel.

Trink on pühendanud suure osa oma elutööst Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni pärandi hoidmisele, tutvustamisele ja väärtustamisele. Koidula Muuseumis toimuvad regulaarsed kultuurisündmused, uuenenud on ekspositsioon ja tehnilised võimalused ning renoveeritud õueala.

Trink hoiab elus etluskunsti, korraldades traditsioonilisi konkursse koolinoortele ja täiskasvanutele. Teda tuntakse ka Papa Jannseni kehastajana, kes lastele ajastuhõngulisi ja kaasahaaravaid koolitunde annab.

Trink on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri ja töötanud näitlejana Pärnu Endla teatris, kus kutsus ühe algatajana ellu koolinoorte teatristuudio.

Lisaks eeltoodule on Trink kõrgelt hinnatud sündmuskorraldaja. Juba üle 20 aasta on ta vedanud Pärnu Harmonica Festivali, korraldanud lugematuil arvul kontserte ja muid kultuurisündmusi. Ta on pälvinud näitlejana Teatriliidu aastapreemia, ta on mitmekordne Kultuurkapitali ja Pärnu kultuuripreemia laureaat, Pärnu teenetemärgi kavaler, Pärnumaa aasta haridus- ja kultuuritegelane ja Jakobsoni preemia ning Muuseumihariduse arendaja auhinna laureaat.

Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind antakse üle 16. mail kell 17 Koidula muuseumis (J. V. Jannseni 37) algaval Johann Voldemar Jannseni 205. sünniaastapäeva tähistamise üritusel. 13.-19. maini on muuseumis Papa Jannseni nädal ja selle raames toimub muuseumis teisigi huvitavaid üritusi. Pärnu linn annab Johann Voldemar Jannseni nimelist auhinda välja alates 1994. aastast.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap