Piirideta BBQ. Foto: Erko Ruukel
Nädalavahetusel Valgas toimuv Piirilaat toob traditsiooniliselt kokku ka grillimeistrid, et end „Piirideta BBQ“ võistlusel proovile panna. 10. sünnipäeva puhul võõrustatakse tänavu ka rahvusvahelisi võistkondi.
Võistluse korraldaja Erko Ruukeli sõnul oodatakse võistlema nii harrastajaid kui professionaale, seekord astuvad võistlustulle ka külalisvõistkonnad Gruusiast ja Ungarist.
„Võistluse käigus valmivaid liharoogi hinnatakse erinevates kategooriates, nii juuniorite kui täiskasvanute klassis. Noored näitavad oma oskusi kana- ja veiseliha, searibi ja vegan grilliroa valmistamisel, täiskasvanute puhul lisandub ka veise rinnakuliha. Kohtunikud annavad punkte nii võistlusroa välimuse, valmiduse kui maitse eest, aga vegan roa puhul hinnatakse ka loomingulisust,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse õpetaja ja peakokk Erko Ruukel.
Korraldajate hinnangul on suur asi, et Valgas kord aastas üks tasemel lihaküpsetamisvõistlus läbi viiakse, mis annab oma ala tippude kõrval ka harrastajatele ja õpilastele võimaluse end proovile panna.
„Osalesin ise võistlusel esimest korda 2017. aastal ja siis võitsime veiseroa kategooria, see andis väga positiivse emotsiooni ja innustas uusi oskusi juurde õppima, mida täna rakendan nii võistlustel kui annan edasi oma õpilastele. Nüüdseks olen „Piirideta BBQ-l“ osalenud ka õpilastega Armeeniast, Gruusiast ja Ukrainast, ka neile on võistlus väga meeldinud, nad on võistluselt saanud väärtuslikke kogemusi ja hea emotsiooni,“ rääkis Ruukel.
Valga skatepargi ja Rimi vahelisel alal toimuv „Piirideta BBQ“ võistlus algab laupäeva, 11. mai hommikul kell 10.00, kuid võistlejaid oodatakse kohale juba reede õhtul, mil võistlusplatsid üles seatakse ja meeskondadele tooraine kätte jagatakse. Ühe võistkonna suuruseks võib olla kuni viis inimest ja võistkondadel tuleb end registreerida hiljemalt 2. mail kella 12.00-ks.
KU päevatoimetaja