PÜHAPÄEVAL LEHVIVAD SINIMUSTVALGED LIPUD ISADE AUKS

Novembri teisel pühapäeval tähistatakse isadepäeva ja heisatakse Eesti lipud.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna tähistame isadepäeva. Selle puhul heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipu. Lippe on oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja ühingud. Lipud heisatakse kell 8 hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

„Isadepäev on perekondlik tähtpäev, millega austatakse isasid ning tähtsustatakse nende rolli laste kasvatamisel ja ühiskonnas,” selgitab Gert Uiboaed, Riigikantselei sümboolikanõunik.

Kell 11.15 tervitab Vabariigi President Alar Karis koos proua Sirje Karisega ERRi vahendusel kõiki Eesti isasid Haljalast, kus toimub kontsert “Issi, isa, paps ja taat”. Kontserdil esinevad Kadri Voorand, Gerli Padar, ansambel Lonitseera ja kohalikud koorid ning tantsijad.

Pärnu spordihalli ees ja sees on isadepäeva tähistamas näituste, demonstratsioonesinemiste ja mängudega Kaitsevägi, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Noored Kotkad ja Kodutütred. Oma sõidukite, varustuse ja relvastusega on kohal ka meie liitlased.

Täpselt südapäeval kuulutab Tallinna Raekojas Eesti Naisliit välja tiitli Aasta isa 2023 saaja. Sellel aastal esitati kokku 24 kandidaati Eestimaa erinevatest piirkondadest ja valituks ostus isa, kelle panus oma laste kasvatamisse, otsekohesus, töökus ja õiglustunne on väärt tunnustamist. Eesti Naisliit on tiitlit Aasta isa omistanud aastast 1998.

Kaitsevägi ootab kõiki kogupereüritusele „Kõikide laste isadepäev“Pärnusse. Pärnu spordihalli ees ja sees on isadepäeva tähistamas näituste, demonstratsioonesinemiste ja mängudega Kaitsevägi, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Noored Kotkad ja Kodutütred. Oma sõidukite, varustuse ja relvastusega on kohal ka meie liitlased. Samuti osalevad Politsei- ja Piirivalveamet, vanglateenistus, Maksu- ja Tolliamet, Päästeamet, Eesti Punane Rist jt. Pisemate külaliste rõõmuks on kohal mitmed tuntud multifilmikangelased.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga