TORMILISE TARTU LINNAMARATONI VÕITSID ÜLARI KAIS JA KERTU KULA

12. Tartu Linnamaraton võitja Ülari Kais. Foto Adam Illingworth

Täna joostud 12. Tartu Linnamaratonil triumfeeris maratonidistantsil Ülari Kais ajaga 2.28.55, kes edastas teise koha saanud Bert Tippit (+0.54) ja kolmandaks tulnud Rait Rataseppa (+3.28). Kiireim naine maratonil oli Kertu Kula, kes lõpetas ajaga 3.01.03. Naistest teenis teise koha Helen Liis (+1.43) ja kolmanda koha Kristel Vallaste (+6.39).

“Võistluse esimeses pooles jooksime neljaliikmelise pundiga. Pärast 22. kilomeetri joogipunkti saime Bert Tippiga teistel eest ära ning lõpus olin mina kiirem,” rääkis Ülari Kais.  “Viimased kuus-seitse kilomeetrit tahtis kramp tulla, aga kuidagi õnnestus halvim ära hoida,” lisas võitja. 
Alla kolme tunni joosta lootnud Kertu Kula tunnistas, et tugev tuul avaldas oma mõju. “Olud ei olnud kerged, kuid kartsin hullemat. Õnneks mehed toetasid ja sain nende selja taha hoida. Üksi jäädes oli juba raskem. Kokkuvõttes olen tulemusega rahul,” rääkis kiireim naine Kertu Kula.

Tartu Linnamaratoni ajaloos ei ole pidanud selliste ilmaoludega varem võitlema

Poolmaratonil oli meestest parim Leonid Latsepov ajaga 1.10.06. Teisena ületas finišijoone Juri Kovaljov (+0.12) ning kolmandana Karel Hussar (+0.27). Naistest oli parim Liina Luik ajaga 1.19.21. Teise koha saavutas Kaisa Kukk (+1.21) ja kolmanda Grete-Liis Arro (+2.40).

Osavõturohkeima 10 km distantsi kiireim oli Kristo Siimer (32.04), teisena lõpetas Taavi Kilki (+00.26) ning kolmandana Ats Sõnajalg (+00.54).

Naistest võitis 10 km distantsil Helen Bell (35.43), teine oli Jekaterina Patjuk (+1.03) ning kolmas Lily Luik (+2.02).

Erakordselt tuuline ilm nõudis ka korraldajatelt lisapingutusi. “Tartu Linnamaratoni ajaloos ei ole pidanud selliste ilmaoludega varem võitlema. Osalejate ja pealtvaatajate ohutuse huvides olime sunnitud ürituse käigus maha võtma nii reklaame kui stardi- ja finišikaared. Rippusin ise stardikaare küljes, sest see tahtis minema lennata,” rääkis ürituse peakorraldaja Indrek Kelk. “Üsna keeruline päev on olnud, kuid korraldusmeeskond on teinud väga head tööd ning teadaolevalt ei ole ükski osaleja viga saanud,” lisas Kelk. 

12. Tartu Linnamaratoni tulemustega on võimalik tutvuda SIIN. Virtuaaljooksud kestavad 15. oktoobrini.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap