„AIALUULE” RAAMATUESITLUS PÄRNU LINNARUUMIS

Lagle Suursild ja Ave Teeääre ja „Aialuule”

Laupäeval, 7. oktoobril, kohtub lugejatega Pärnus Kalamehe ja Suur-Jõe tn ristmikul raamatu „Aialuule” autor Lagle Suursild, kes on lõpetanud aia rohimise ja alustanud iseenda rohimisega, seejärel unustanud iseenda rohimise ja alustanud jälle aia rohimisega…” Kohtumisel osaleb ka kunstnik Ave Teeääre.

Lagle Suursilla „Aialuule” kaas, kujundanud Ave Teeääre

Pooleteistunnise kohtumise algusajaks on määratud kell 14:00. Aednikust autori väljakutseks on tasakaalu leidmine. Ta näeb meie sarnasust taimedega: „Vajame vett ja päikesesoojust, hingamiseks õhku ja meie keha kuulub maale. Inimestena on meil võime mõelda ja sellest saab alguse nii looming kui häving. Viimaks küsib aednik: „Kuidas leida tee, et meie mõtlemine oleks ikka rohkem õnn kui õnnetus?” Võibolla leiabki õhku paisatud küsimusele vastuse laupäevasel jalutuskäigul!

Kuna need riimid on kirjutanud aednik, siis on see aialuule ja jutustab aiast ning aiatagusest läbi aedniku silmade

Ühiselt võetakse ette luuleline teekond mööda aiaääri raamatuni. Kuna need riimid on kirjutanud aednik, siis on see aialuule ja jutustab aiast ning aiatagusest läbi aedniku silmade. Värsid sündisid ühe istutushooaja jooksul, kevadest sügisesse. Külma nad ei ole veel näinud. Talv on ees ja seda, mida aednik talvel teeb, ei ole veel raamatus.

Neljakümnekuues lehekülg raamatus „Aialuule”, kujundanud Ave Teeääre

Aga Ave Teeääre illustratsioonid olevat nagu üheksas laine. Kulgedes mööda rütmi ja riime tabab see kindlalt ja kaasahaaravalt, paisates kohale sõnumi “muru pole taim”. Teekond kulgeb tuhande meetri pikkuses luulelises tempos, pakkudes kõrvalepõikeid ja inspireerivaid teekaaslasi. Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud kujundaja ja illustraator Ave Teeääre on Rändnukuteatri Nõu Puu asutaja, illustraator, loovustundide ja loodusringide õpetaja.

Pärnu kirjastuse HÜÜP väljaandel ilmunud kõvakaanelise ja enam kui sajaleheküljelise luulekogumiku hind on 25 eurot.

KU päevatoimetaja