JAAK JUSKE JUTUSTAB KALAMAJA TÖÖSTUSE AJALOOST

Jaak Juske näituse “Kruvist klaverini” Kalamaja tööstuste lugu avamisel.
Foto: Vahur Lõhmus

Kolmapäeval, 30. augustil kell 17.00 viib Jaak Juske Kalamaja muuseumi ekskursioonile mööda Kalamaja kunagiste ja praeguste tööstusettevõtete asupaiku.

Kalamaja muuseumi ja Jaak Juske koostöös on Kalamaja tänavatel avatud näitus “Kruvist klaverini. Kalamaja tööstuste lugu”, mis tutvustab Kalamaja tuntud ja vähem tuntud tööstusettevõtteid. Tegemist on välinäitusega just nendes paikades, kus kunagised tööstusasutused paiknesid. Ekskursioonil tutvustab Jaak Juske ettevõtete asukohti ja ka nende lugusid. Räägitakse, kus valmisid kuulsad Tallinna kilud, milline tehas valmistas tramme ja kanalisatsioonikaevu luuke ning kus Kalamajas toodeti kunagi sokke ja sukki. Veel jalutatakse Kalaranda, kus kunagi toodeti limonaadi ning Jahu tänavale, kus valmis šokolaad ja pastilaa.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

Jaak Juske korraldas Sossimäel eksklusiivse Fahle ekskursiooni

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga