VÕRU LINNAS LÄHEB VÕIM LASTE KÄTTE

Võru Lastefestivali avamine ja maskottide paraad 2022. aastal. Foto: Aigar Nagel

Sel nädalalõpul, 29.–30. juulil antakse Võrus võim lastele ning linn muutub suureks kogupere mängumaaks. Võru linn koos heade koostööpartneritega korraldab taas Eesti suurima lastefestivali.

Nagu varasemalt on festivaliala kokku pandud teemade järgi laste soove ja mõtteid arvestades. Põnevaid ja harivaid tegevusi on igale maitsele – avatakse terve rida teemaparke koos paljude töötubadega ning pakutakse kohalikku kultuuri ning rohkelt laada- ja tänavamelu. Programmist ei puudu ka tegevused noortele.

Festival avatakse suurejoonelise maskottide paraadiga (kell 10 Tamula rannas). Üle Eesti saabub Võrru hulgaliselt maskotte, et üheskoos pidada maha tore kokkusaamine. Festivali ala on linnas ära jaotatud teemade järgi: fantaasiahoov (mustkunst, tsirkus ja teadus), teatrihoov, seiklus- ja atraktsioonidepark, põnevate mängude hoov, müstiline filmimaja (töötoad ja välikino), mini-loomaaed, tehnikapark, noorteala, rõõmsate beebide ala, esinejad vabalaval, melu tänavatel ning palju muud. Suurel koguperekontserdil astuvad tänavu üles Liis Lemsalu ja Ott Lepland ning meie kohalikud laululapsed. Võru lastefestivali kaunis traditsioon on, et anname kohalikele lastele võimaluse koos staaridega suurel laval laulda. Festival lõpetatakse pühapäeval suure vahupeoga.

Programm on ääretut tihe ning kindlasti tasub teha eeltööd, et võimalikult paljudest asjadest osa saada.

Paljud tegevused festivali alal on tasuta, sisenemine nelja teemaparki (seiklus- ja atraktsioonide park, filmimaja, fantaasiahoov, teatrihoov) on tasu eest. Festivali perepilet maksab eelmüügis kõigest 35 eurot, festivali ajal 45 eurot. Pilet kehtib mõlemal päeval. Soodushinnaga piletid müügil veel täna Piletilevis ja Võru Kandle kassas.

KU päevatoimetaja