PÄRNU MUUSIKAFESTIVALIL KÄIS 10 000 INIMEST, PEA SAMA HULK JÄLGIS VEEBIÜLEKANDEID

Pärnu Muusikafestivali laste kontsert. Foto: Tõiv Jõul

Festivali selle aasta maailmanimega tippsolistid olid legendaarne Pinchas Zuckerman vioolal, tšellist Amanda Forsyth, sopran Mirjam Mesak, oboemängija François Leleux ja pianist Fazıl Say.

Veebilehelt www.parnumusicfestival.tv/pmf on kõik kontserdid jätkuvalt tasuta järelvaadatavad.

Rahvusvaheliselt tunnustatud kollektiividest esinesid Läti kammerorkester Sinfonietta Rīga Neeme Järvi dirigeerimisel, Baltic Sea Philharmonic ja dirigent Kristjan Järvi ning Eesti Festivaliorkester koos dirigent Paavo Järviga.

Võrreldes eelmise aastaga oli tänavu Pärnu muusikafestivali publiku hulk saalis ligi tuhande võrra suurem

Tiheda kontserttegevuse kõrval panustab Pärnu festival igal aastal ka noortesse muusikutesse Järvi Akadeemia haridusprogrammi kaudu, kuhu igal aastal pürgib arvukalt noori keelpilli-, puhkpilli-, löökpillimängijaid ja dirigente Eestist ja kaugemalt. Eriti kuulus on Järvi Akadeemia dirigeerimiskursus, kus konkurss on traditsiooniliselt tihe ja osaleid kõikjalt üle maailma. Erinevatel meistrikursustel õpetavad noori rahvusvaheliselt tunnustatud tegevmuusikud ning seda tulemust ja kvaliteeti, mida Pärnus noortele pakutakse, oli võimalik näha festivali Järvi Akadeemia kontsertidel.

Võrreldes eelmise aastaga oli tänavu Pärnu muusikafestivali publiku hulk saalis ligi tuhande võrra suurem ning kontsertide otseülekannete salvestused on püsivalt järelvaadatavad.

Järgmine Pärnu muusikafestival toimub 10.–19. juulil 2024.

*

Pärnu muusikafestival (www.parnumusicfestival.ee) on üks tuntumaid rahvusvahelisi klassikalise muusika festivale Eestis, mis ühendab Järvi Akadeemia ehk õpitoad noortele muusikutele, kõrgetasemelise kontsertprogrammi ja Paavo Järvi juhtimisel ja juhatamisel tegutseva Eesti Festivaliorkestri, mis on üles astunud kontserdimajades üle Euroopa, samuti esinenud BBC Promsil Royal Albert Hall’is. Orkester esineb alati kord aastas kodupubliku ees Pärnus, Pärnu muusikafestivalil.

KU päevatoimetaja