KALVI KÕVA VALITI VÕRU LINNAPEAKS

Kalvi Kõva, Võru linnapea. Foto: Võru linnavalitsus

Tänasel Võru linnavolikogu istungil valiti Võru uueks linnapeaks kauaaegne riigikogu liige Kalvi Kõva.

Oma kõnes tõi ainsa kandidaadina üles seatud Kõva välja, et eelnev kogemus omavalitsusjuhina annab teadmise selle ameti vastutussrikkusest ning viimased aastad riigikogus on lisanud teadmist, kuidas üks omavalitsus toimib. “Võru linn on tänasel päeval jõudsalt arenev omavalitsus ning soovin jätkata ja täiendavalt panustada ning tuua juurde omapoolset särtsu,“ sõnas Kõva oma kõnes.

„Võru linn on tuntud lapsesõbralikkuse poolest ning sellega tuleb jõuliselt edasi minna ning teemat tuleb sisustada ehk tegeleda kõige sellega, mis annab meie linna lastele juurde täiendavaid võimalusi,“ ütles Kõva. Samuti soovib värske meer tegeleda Võru elamupoliitikaga. „Ma arvan, et munitsipaalpinnad on üks võimalus, millega saame rohkem tuua inimesi Võrru elama ja neid siia kohale jätta,“ rääkis Kõva. Samuti lubas Kõva muuta tihedamaks koostööd ettevõtjatega ning korraldada regulaarseid ümarlaudu.

Kohalolnud 19-st saadikust andsid Kõva poolt oma hääle 13 volikogu liiget ning vastu hääletas 6 liiget.

Kalvi Kõval on eelnev kogemus omavalitsusjuhina, aastatel 1999–2007 oli ta Rõuge vallavanem ja enne seda õpetaja. Alates aastast 2007 oli Kõva riigikogu liige.

Istungil kinnitas linnavolikogu ühtlasi ka linnavalitsuse koosseisu, mis jätkab kahe abilinnapea (Sixten Sild ja Raul Tohv) ja ühe linnavalitsuse liikmega (Kersti Kõosaar).

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap