MINISTER KÄÄRIS KÄISED ÜLES ORISSAARES

Maailmakoristuspäeval Orissaares. Foto: Keskkonnaministeerium

Tänasel maailmakoristuspäeval toimusid talgud üle kogu Eesti. Keskkonnaminister Madis Kallas andis oma panuse puhtama looduse heaks kodusel Saaremaal.

Viiendat korda toimuva maailmakoristuspäeva fookuses on tänavu rannad, veekogud ja metsad. Läänemere kaldaid aitas Eesti eri paigus puhastada ka Keskkonnaministeeriumi kollektiiv.

Orissaares koristustalgutel osalenud keskkonnaminister Kallas tõdes, et ehkki Saaremaad tuuakse keskkonna puhtuse osas pealinnas eeskujuks, saadi üheskoos siiski mitu prügikotti täis. “Kõige rohkem visatakse maha suitsukonisid, kuid ka joogipudeleid, topse ja muud plasti leidub rannas ja teeservades üsna palju. Samas on puhtuse osas olukord palju parem kui veel kümmekond aastat tagasi,” selgitas minister.

Maailmakoristuspäeval Orissaares. Foto: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaministri sõnul tuleb puhtama maailma poole püüelda nii seadusandluse kui ka reaalsete tegevustega. “Iga päev peaks olema (maailma-) koristuspäev! See, et me ühel päeval aastas pingutame rohkem ning kraamime võimalikult palju ära, ei tähenda, et ülejäänud aasta võiksime vastutustundetult käituda. Peame iga päev andma oma väikese panuse, et loodus meie ümber püsiks prügivaba,” sõnas Kallas.

Maailmakoristuspäeva kangelasteks võib aga pidada lapsi ja noori, keda osaleb iga aastaga üha rohkem. “Lasteaia- ja koolilapsed väärivad kiitust. Meil, täiskasvanutel tasub neist eeskuju võtta ning miks mitte korraldada ühine talgupäev oma kollektiiviga,” arutles Kallas.

Keskkonnaminister Madis Kallas Maailmakoristuspäeval Orissaares.
Foto: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaministeeriumi kollektiiv koristas eile Pikakari randa Tallinnas, kus leidus kõige rohkem samuti just suitsukonisid. Ehkki Läänemeri on Euroopas üks puhtamaid, on mereprügi Soome lahes üha kasvav probleem. Konid on üks kümnest levinumast plastesemest, mida mereprügist leitakse.

KU päevatoimetaja