VILJANDI KUTSUB ANNETAMA VABADUSSÕJAS LANGENUTE MÄLESTUSSAMBA TAASTAMISEKS

Viljandi taastab Vabadussõjas langenute mälestussamba Vabaduse platsil.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eelmisel nädalal neljandat korda kogunenud Viljandi linnavolikogu Viljandimaa Vabadussõjas langenute mälestussamba komisjon arutas samba taasrajamiseks tehtut ja järgnevaid plaane.

4. augustil kohtus komisjon esimest korda uues koosseisus, et saada ülevaade vahepeal toimunust ja arutada edasist kava. Koosolekul osalesid nii uue kui ka eelmise komisjoni liikmed: linnavolikogu esimees Helmen Kütt, volikogu aseesimees Peep Aru, valimisliidu Südamega Viljandis saadikurühma esimees Juhan-Mart Salumäe, Reformierakonna saadikurühma liige Tiit Jürmann, Keskerakonna saadikurühma esimees Helmut Hallemaa, Isamaa saadikurühma liige Helir-Valdor Seeder, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikurühma esimees Rein Suurkask, abilinnapea Kristjan Mändmaa, Viljandi Muuseumi direktor Jaak Pihlak.

Linnavolikogu esimehe Helmen Küti sõnul kõneldi põgusalt Tallinnas nähtud täismõõdus skulptuuride mudelitest, mis olid tõeliselt võimsad. „Olime kõik üksmeelel, et mälestussammast puudutavad tööd on kenasti graafikus. Samuti vaatasime tulevikku ja arutasime Viljandimaa Vabadussõjas langenute elulugusid sisaldava koguteose koostamise üle,” rääkis Kütt, kelle oli hea meel tõdeda selles komisjonis valitsevat üksmeelt. „Viljandisse peab mälestussammas tulema.”

konto SEB pangas numbriga EE021010302005455005. Selgitusse palutakse kirjutada Viljandimaa Vabadussõja mälestussammas

Tagamaks mälestussamba valmimine tuleval aastal kutsub linnavolikogu esimees kõiki inimesi selles osalema. „Püstitame ühisel jõul meie vabaduse eest elu andnud poegadele pühendatud monumendi! Iga panus on oluline, sest see on meie kõigi ühine asi! Teie nimed, head annetajad, jäädvustatakse ka koguteoses „Viljandimaa Vabadussammas”, mis ilmub mälestussamba avamise ajal, ” sõnas Kütt.

4. augusti seisuga oli mälestussamba taastamiseks annetatud 35 532,01 eurot.

Samba taasrajamise annetusteks on Viljandi linnavalitsus avanud konto SEB pangas numbriga EE021010302005455005. Selgitusse palutakse kirjutada Viljandimaa Vabadussõja mälestussammas. Viitenumbrit ei ole. Annetada on võimalik ka sularahas. Seda saab teha raekoja esimesel korrusel kassapidaja juures.

KU päevatoimetaja