KAGU-EESTI TANTSUPIDU KUTSUB SAUNA

Intsikurmu lauluväljakul. Foto: zoomfoto.ee

29. mail toimub Põlva Intsikurmus järjekorras neljas Kagu-Eesti tantsupidu “Sanna kitmine”.

Sel korral kannab pidu endas lugusid saunast. Saun on muistsete eestlaste püha paik. See on seotud elu alguse ja lõpuga ning hoiab endas põlvkondade viisi meeleolukaid lugusid vihtlemisest, õlle tarbimisest ning keha turgutamisest.

Kagu-Eesti tantsupeol osalevad erinevas vanuses tantsijate kollektiivid Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. IV Kagu-Eesti tantsupeo pealavastaja Heleri Kängsepp on Põlvamaalt Räpinast pärit tantsuõpetaja ja koreograaf, kes praegu tegutseb aktiivselt rahvatantsuõpetajana Tartu- ja Põlvamaal. Kängsepp on öelnud: “Kagu-Eesti tantsupidu eristab teistest suurtest pidudest kindlasti muusika kaasaegsus ja sõbralik õhkkond.” Kängsepp on eelnevatel pidudel olnud liigijuht ning sel korral usaldas peo algataja ja idee autor Andre Laine talle kogu peoprotsessi.

Liigijuhtidena on abiks andekad Kagu-Eesti tantsuõpetajad: Andre Laine, Maria Sikk, Tiina Ilves, Maido Saar, Tea Kõrs, Reelika Poroson, Marius Aave, Kaie Tali, Liis Konsap ja Laura Mander.

Tantsupeo etendus algab 29. mail kell 18 Intsikurmu lauluväljakul.

KU päevatoimetaja