80 AASTAT RIIGIVANEM JÜRI JAAKSONI SURMAST

Kenotaaf riigivanematele Tallinna Metsakalmistul. Foto: Urmas Saard / Külauudised

MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum teatab, et 20. aprillil möödub 80 aastat riigivanem Jüri Jaaksoni surmast. Kolmapäeval kell 15 algab Tallinna Metsakalmistul riigivanemate kenotaafi juures tema mälestusele pühendatud talitus.

Hingepalve lausub EELK peapiiskop, Eesti Kirikute Nõukogu esimees Urmas Viilma. Mälestuskõne peab ajalooprofessor Peeter Järvelaid. Kenotaafi juurde asetatakse pärgi, lilli ja küünlaid. Lipuvalve ning järelehüüded.

Jüri Jaakson oli Eesti riigivanem aastail 1924-1925. Aastail 1926-1940 oli ta Eesti Panga president. Jüri Jaakson on olnud ka kohtuminister ja esindanud Eestit Rahvasteliidus Genfis. Ta hukkus Venemaal Sosva vangilaagris.

Osavõtt mälestustalitusest on kõigile vaba.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap