JÕULUINSTALLATSIOON RAEKÜLA VANAKOOLI KESKUSE EES

Pildil jõuluevangeeliumile pühendatud installatsiooni esimene stseen.
Foto: Ave Teeääre

Tänasel esimesel adventpühal avas Pärnu Y-klubi koostöös Eesti Karismaatilise Episkopaalkiriku Barnabase koguduse ja Raeküla Vanakooli keskusega kogukonnakeskuse ees jõuluevangeeliumile pühendatud installatsiooni.

Sündmuse algus oli päeval kell üks, kuid kohaliku kogukonna koduaiakohvik Viru Hoov kostitas oma kohvikus sooja kakao ja küpsetistega juba alates keskpäevast.

Päeva kestel astus kristliku sõnumiga kokkutulnute ette preester Thomas. Lisaks kuulis Tiina Saare omaloomingulist luulet ja muusikaliste tervitustega tuli lavale ka Pärnu Y-klubi liige Gert Gentalen.

„Lisaks olete kõik oodatud ka igal järgmisel pühapäeval, jõululaupäeval ja jõulu teisel pühal. Viimase stseeniga lõpetame kolmekuninga päeval,” ütles Piia Karro-Selg, Y-klubi liige. Kunstnikuga on stseenide ettevalmistamist koordineerinud klubi liige Ave Teeääre. Muus osas on kaasaaitajaid päris palju nii klubist kui ka väljastpoolt, selgitas kogu ettevõtmist juhtiv Karro-Selg.

Järgmisel pühapäeval, 5. detsembril, antakse samal sündmusel üle ka tiitlid “Raeküla hea kodanik 2021”, “Raeküla aukodanik nr 1” ja “Raeküla noor kodanik 2021”. Tiitlite üleandmiseks on oma “jah”sõna andnud Pärnus jätkav linnapea Romek Kosenkranius.

KU päevatoimetaja