SAAREMAA VÕÕRUSTAB VEELAUASÕIDU MEISTRIVÕISTLUSEID

Pilt eelmisest aastast, Saaremaa võõrustab lahtiseid meistrivõistluseid veelauasõidus. Foto: Pidula Wakepark

Sellel laupäeval ja pühapäeval saab Saaremaal näha Euroopa tasemel hullumeelseid veelauatrikke!Pidula wakepargis peetakse 31. juulil ja 1. augustil teist korda Man Over Board Saaremaa Open’21 meistrivõistluseid veelauasõidus.

Saaremaale rajati möödunud aastal esimene veelauapark Pidula Wakepark ning see on vastuvõetud nii soojalt, et tänavu rajati veeparki juurde lausa teine rada ja veepealne seikluslinnak, mis pakub tegevusi kogu perele.

Lahtistele meistrivõistlustele oodatakse võistlema nii professionaalsel tasemel sõitjad kui harrastajad, lapsi ja täiesti alagajaid, et oma võistlushimu saaksid kustutada kõik olenemata oskustest, soost ja vanusest!

Pidula wakepargi juhataja Janet Väärtnõu kinnitab, et lisaks võistlejatele on oodatud ka pealtvaatajad. „Avatud on katuseterrassiga kohvik, kus serveerime pitsasid ja burgereid ja maitsvaid kokteile. Õhtul on oodata muhedat after-wake pidu“ julgustab ta kõiki meistrivõistlustest osa saama.

Muljetavaldav on see, et kui eelmisel aastal võistles kokku 19 veelaudurid, siis sel aastal on registreerunud osvaõtjaid juba üle 50, mis tähendab, et tulemas on üks Eesti suurimaid wake’i üritusi!

Registreerunute seas on pea kogu Eesti veelauaparemik, sealhulgas tiigi parim naisveelaudur Mari-Liis Siimon. Lisaks veel talendikad Eesti veelaudurid vennad Oliver ja Marko Malsub ja noored tulevikulootused Uku Kustav Oidermaa, Hondar Dagfinn Väärtnõu ja paljud teised.

Võistluspäev avatakse registreerimisega kell 9.00 hommikul. Võistlused algavad kell 11.15. Õhtupoolik jätkub meeleoluka rannapeoga „After-wake“, kus saab mahedate suviste rütmide saatel koos võistlejate ning teiste heade inimestega hiliste õhtutundideni tantsida. Pealtvaatajetele on võistlused ja pidu täiesti tasuta ja kõik on oodatud!

Ürituse suursponsor on Sportland. Oma õla on alla pannud ka Surfhouse, Safu, LUUV, Öun Drinks, Boont Wakeboards ja Estrella Wakepark Tallinnast. Üritust korraldavad koostöös Pidula Wakepark ja MTÜ Eesti Wake asutajad Jaana Junolainen ja Samuel Clennett. Pidula wakepark on rajatud EV100 puhul ja valminud Pria Leader meetme toetusega.

KU päevatoimetaja