OSKAR LUTSU HUUMORIPREEMIALE SAAB JÄLLE KANDIDAATE ESITADA

Kunagine Kevade kolhoosi esimees Jaan Koll on Oskar Lutsu huumoripreemia üks ellukutsujaid. Foto: Jaan Lukas

Jõgeva Vallavalitsus ja Palamuse Kultuur kuulutavad välja avaliku konkursi Oskar Lutsu huumoripreemia 2021. aasta kandidaatide leidmiseks.

Konkursi eesmärgiks on ergutada ja avaldada Jõgeva valla rahva poolehoidu ning toetust kirjutavatele humoristidele ning näitlejatele. Preemia antakse igal aastal ühele inimesele või loomingulisele kollektiivile, kes on eelmise aasta jooksul rahvast enim naerutanud.

Ettepanekuid järgmise huumoripreemia saaja osas saab esitada e-posti aadressil: ehtel.valk@palamusekultuur.ee või paberkandjal Palamuse rahvamajja või Jõgeva Vallavalitsuse kantseleisse, Suur tn 5, Jõgeva.

Kandidaadi esitajal palume ka lisada lühike põhjendus, miks just see inimene peaks nimetatud preemia saama. Ettepanekuid saab esitada 19. veebruarini 2021.

Humoristide oma aastapreemia väljaandmise mõte tekkis 1986. aastal huumoriajakirja Pikker toimetusel. Ettepanekuga oli kohe nõus tolleaegse Kevade kolhoosi juhatus eesotsas esimees Jaan Kolliga. Esimene laureaat — Priit Aimla — kuulutati välja Oskar Lutsu sajanda sünniaastapäeva pidustustel 5. jaanuaril 1987.

Järgmisel aastal osutus preemia saajaks Vladislav Koržets, kes töötas aastatel 1976–1995 ajakirjas Pikker, olles selle toimetaja 1992–1995.

Mullu sai huumoripreemia Argo Aadli.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

TÄNAVUSE OSKAR LUTSU HUUMORIPREEMIA SAAB ARGO AADLI