PÄRNU JÕEL JÄLJENDATI PÄÄSTEHARJUTUSEKS LAEVAÕNNETUST

Laevaõnnetuse päästeharjutus Pärnu jõel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna toimus päästeharjutus Pärnu jõe mõlemal kaldal asuvate sõudeklubide vahelisel alal. Õppusel osalesid Kilingi-Nõmme ja Pärnu päästekomandod. Harjutus kulges koostöös osaühinguga Pärnu Cruises ja häirekeskusega.

Pärast edukalt kulgenud õppust vastas mõnedele küsimustele Lääne päästekeskuse Pärnumaa päästepiirkonna vanemoperatiivkorrapidaja Tõnno Sikk.

Legendi järgi ei toimunud õnnetus mitte kai ääres vaid tulekahju puhkes keset jõge. Mõned kannatanud hüppasid üle parda vette. Seepärast pidi tegutsema üheaegsekt kahe juhtumiga: tulekahju ja pinnaltpäästega.

Kuidas läks, milliseid mõtteid tekkis?

Tõnno Sikk: Mõtteid tekkis. Need on mõned sellised nüansid, mida me arutame meestega kindlasti läbi. Oleme ka varem arutanud ja harjutanud. Harjutamine kinnistab neid teadmisi, mis meil on. Esmamulje on hea.

Oleks saanud midagi paremini?

Tõnno Sikk: Alati saab paremini ja alati on ka asju, mida lihvida. Ka siin tekkisid märksõnad, mida me kindlasti läbi arutame ja edaspidistel harjutustel lihvime.

Kas päriselus on ka midagi taolist juhtunud?

Tõnno Sikk: On ikka. Pärnu jõel on liiklus tihe. Siin on juhtunud jeti kokkupõrge, kaatri põleng ja veel mõnda. Neid on olnud ja kindlasti läheb päästeoskuseid vaja.

Kui tihti sarnaseid õppuseid korraldatakse?

Tõnno Sikk: Hiljuti oli siin ka üks veepääste õppus. Eks neid tuleb nii tihedalt korraldada, et oskused meelest ära ei lähe ja saaks oskuseid veelgi paremaks muuta.

Urmas Saard