HEADE MÕTETE LINNAS SINDIS SÜNDIS UUS LEHT – SINDI PÄEV

„Siin on väikese seltskonna poolt käima tõmmatud Facebooki Sindi Päev, kuhu võib postitusi teha igaüks, kes tunneb ennast Sindi kogukonna liikmena või sõbrana,” kirjutavad algatajad selgituseks mõttele, mis läks seoses Sindi linna 82. sünnipäevaga üleöö kiiresti idanema.

Piirkondliku veebilehe kaanefoto kuvatõmmis. Kujundaja Kaur Kasemaa
Piirkondliku veebilehe kaanefoto kuvatõmmis. Kujundaja Kaur Kasemaa

Eestvedamise võtsid enda peale Sindi gümnaasiumi õpilased Kristiina Anufrieva ja Kaur Kasemaa. Kaur tegi kujunduse ja kaanefoto ning mõtles välja tunnuskujundi. Logol näeb kahte suurt kirjatähte – S ja P – puna-sinistes Sindi lipu värvides.

Piirkondliku veebilehe logo. Kujundaja Kaur Kasemaa
Piirkondliku veebilehe logo. Kujundaja Kaur Kasemaa

Lehega liitujatelt oodatakse fotosid Sindi loodusest, arhitektuurist, rahva tegemistest nii üksikisikute tasandil kui suuremas ühistegevuses, miks mitte ka loomadest. Samuti võiks postitada erinevates väljaannetes avaldatud Sindi linna puudutavaid artikleid, esitada häid mõtteid, ettepanekuid, arvamusi, seisukohti, jagada ajalugu.

Samas võeti seisukoht, et kindlasti olgu välistatud igasugune poliitagitatsioon ja üldse võiks jääda poliitika teistsuguste platvormide pärusmaaks – kuigi sageli on raske punast joont vedada igapäeva elu käsitluste ja poliitiliste mõtte-tegevuste vahele. Siin peaks jätkuma head tunnetust ja andma postituse lubatavuse üle otsustamise administraatoritele.

Esimeste kutsutute hulgas märkis lehe meeldivaks Riigikogu liige Marko Šorin, kes kiitis Sindi noorte energilisust. „Mõte on hea, seda enam, et paljudel kogukondadel on sellised lehed olemas – siitsamast meie lähedalt näiteks Tori, Paikuse ja teised,” lausus Šorin.

Esimeses postituses öeldakse ajaloolise vabrikuhoonega pildi juurde, et Sindi on oma nime saanud siinse mõisa kunagise omaniku Pärnu linnanõuniku Carl Zindti järgi (1603, Zintenhof). Mõis asus Pärnu jõe kaldal praeguse Politseikooli (endise erikutsekooli) asukohas. Hiljem päris sama nime veidi kaugemal asuv linn.

Sinulgi on võimalus liituda kui lähed piirkondlikule veebilehele Sindi Päev.

Print

 

 KU päevatoimetaja