Jõgevamaa parim turismiettevõte on põneva maisilabürindi rajanud Pähklinäpp OÜ

Neljapäeval Pajusi mõisahoones (tänane Pajusi rahvamaja) toimunud Jõgevamaa ettevõtete tunnustamisõhtul kuulutati Jõgevamaa aasta turismiettevõtjaks 2019 Põltsamaa valla osaühing Pähklinäpp. Firma eestvedajad, abikaasad Kristi Sakk ja Kaspar Sakk, on Pajusi kandis asuvasse Tore talu-Sarapiku maakodusse rajanud maisilabürindi, milles külalistel võimalus seigelda, lahendada nuputamisülesandeid ja teha muud.

Tore talu vähid. Foto erakogust
Tore talu vähid. Foto erakogust

[pullquote]käesoleval aastal koguti Tore talus-Sarapikul raha vähiravifondile Kingitud elu[/pullquote]Kristi Sakk arvas maisilabürindi fenomenist Külauudistele: „Meile tullakse seetõttu, et inimestele meeldib otsida ja laboründis on ikka äge.”

Maisilabürindis tuleb kaardi abil üles leida kuus kontrollpunkti. Maisitaimed on täiskasvanud inimesest kõrgemad, labürindi rägastikus on palju ristuvaid käike ja lõpuks tuleb leida ka väljapääs.

Tore talu-Sarapiku maisilabürindil on igal aastal olnud erinevaid pilte. Näiteks 2012 laius põllul „Kikilipusuga Ilves”, 2014. aastal oli pildi pealkiri „Ei pea olema lind”, 2017. aastal seoses Eesti Vabariigi 100 sünnipäeva lähenemisega riigi hümni noodid. Tänavusel pildil kujutati aga nelja sõralist vähki.

Kristi Saki sõnul oli selles ka omamoodi sümboolika, sest käesoleval aastal koguti Tore talus-Sarapikul raha vähiravifondile Kingitud elu. Annetuse tegi ka Pähklinäpp OÜ. Igalt piletilt annetati fondile 20 senti.

Pähklinäpp OÜ-d autasustasid tunnustamistsermoonial Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse juhataja Maimu Kelder ja Põltsamaa vallavanem Margus Möldri. „Täname kõiki, kes on meid külastanud,” ütles auhinda vastu võttes Kaspar Sakk.

Käesoleval aastal külastas maisilabürinti üle 2000 inimese. Traditsiooniliselt on labürint eriliselt populaarne ekskursioonile saabunud kooliõpilaste hulgas.

Jaan Lukas