Pühapäeval vallutavad jooksusõbrad Harku raba teed

Pühapäeval, 14. aprillil toimub 91. korda Rabajooks. Rabajooks on traditsiooniline Nõmme kogupere spordiüritus, mis toimub kaks korda aastas – kevadel ja sügisel – Harku raba teedel. Rabajooksust osavõtt on kõigile tasuta.

89. Rabajooks 2018. aasta kevadel. Foto Jukko Nooni
89. Rabajooks 2018. aasta kevadel. Foto: Jukko Nooni

Rabaringi pikkus on 6,3 km. Stardipaik on Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses. Start on avatud kella 11.00 kuni kella 12.00, rajale lastakse iga viie minuti tagant. Finišis saab igaüks ise oma aega elektrooniliselt ajatabloolt vaadata, kiipidega ajavõttu Rabajooksul ei ole. Finiš suletakse kell 13.00. Esimeses ühisstardis startinute vahel selgitatakse välja kolm paremat meest, naist, poissi (sünd 2007. a või hiljem) ja tüdrukut (sünd 2007. a või hiljem). Esikolmikuid autasustatakse kinkekottidega, mille on välja pannud Rabajooksu koostööpartnerid. ️

„Rabajooks on pikkade traditsioonidega rahvaspordiüritus, mis iga aastaga muutub järjest populaarsemaks. Esimene Rabajooks toimus 1974. aasta kevadel ja siis oli osalejaid kõigest 71, kuid 1980. aastate lõpuks tuli rajale juba paar tuhat jooksusõpra. Taasiseseisvumisjärgsetel aastatel oli mõningane madalseis, aga viimastel kordadel on osalejate arv ületanud taas kahe tuhande piiri,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. Esimesed 2000 lõpetanut saavad täidetud osavõtjakaardi vastu traditsioonilise vimpli. Osavõtjakaardi saab täita enne starti kohapeal.

Osalejatel tasuks Rabajooksule tulla võimalusel jala, jalgratta või ühistranspordiga, sest parkimisvõimalused on piiratud. Jalgrattaga tulijatele on võistluspaigas olemas valvega jalgrattaparkla. Kohapeal on võimalik vahetada riideid ning jätta kotid hoiule riidehoiu.

Autosid ei saa parkida stardi-finišiala lähedusse. Soovitame parkida autod Kadaka puiestee ja Õitse tänava vahelisele Kalda tänava lõigule, Tihniku tänavale või Tähetorni tänava äärsesse kergliiklustee parklasse. Palume autosid metsavööndisse ja haljasaladele mitte parkida!

Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus. 91. Rabajooksu toetavad: MyFitness, Kaitseliidu Nõmme malevkond ja Naiskodukaitse Nõmme jaoskond, Eesti Kergejõustikuliidu kohtunikud, Kadrioru Staadion, Viking Line Eesti, Oriflame, Ühinenud Ajakirjad OÜ, Saku Läte, Kiusamisest Vabaks, La Muu, Nõmme Seikluspark, Pähklinäpp, HammerHub kontorihotell.

Täpsem info ja jooksu juhend on Rabajooksu koduleheküljel.

Jukko Nooni