G4S turvatöötajad pidasid kinni kohvikus naist rünnanud noortekamba

Ööl vastu laupäeva ründas Tallinna südalinnas asuvas kohvikus 17-18aastaste poistekamp 31-aastast naist, keda löödi näo piirkonda. Kohviku klienditeenindaja vajutas paanikanuppu, kiirelt sündmuskohale jõudnud turvaettevõtte G4S turvatöötajad piirasid põgeneva noortekamba tänaval ümber ja pidasid kahtlusalused kinni.

G4S patrull Tallinna vanalinnas. Foto G4S
G4S patrull Tallinna vanalinnas. Foto: G4S

[pullquote]sel ajal kui naise kallal füüsilist vägivalda kasutati, filmis keegi kambajõmmidest toimuvat oma nutitelefoniga[/pullquote]9. veebruaril kell 01.21 sai G4S juhtimiskeskus paanikahäire teate Tallinna südalinnas asuvast kohvikust. Sündmuskohale sõitnud G4S patrull jõudis kohale kahe minutiga. Turvatöötajale jooksis vastu klienditeenindaja, kes teatas, et kohvikus oli viieliikmeline poistekamp tunginud kallale ühele naisele. Teenindaja osutas mööda Tatari tänavat põgenevale noortekambale. Turvatöötaja otsustas neile kohe järgneda ja informeeris samal ajal teisi patrulle. Teine patrull sõitis põgenevatele noortele vastu ning koostöös piirati poisid Islandi väljaku juures ümber. Peksmises kahtlustatavad peeti kinni. Olukorda tuli julgestama veel kolm G4S patrulli.

Kohviku klienditeenindaja teatas juhtunust vahepeal hädaabinumbrile 112.

Ühel noormehel olid sõrmenukid ja käed verised ning ta tunnistas turvatöötajatele üles, et tema oli naist löönud.

Lisaks selgus, et sel ajal kui naise kallal füüsilist vägivalda kasutati, filmis keegi kambajõmmidest toimuvat oma nutitelefoniga.

Turvatöötajad andsid naisterahva peksmises kahtlustatavad isikud üle politseile.

Kannatada saanud naise vaatasid üle kiirabimeedikud. Turvatöötajate sõnul tuvastati naisel näovigastused ja murdunud hammas. Meedikud viisid kannatanu haiglasse.

Politsei tegeleb juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamisega. Algatatud on kriminaalmenetlus.