„Kunst raamatukokku“ lõppeb üleriigilise kunstipäevaga

*Luutsinapäeval, 13. detsembril toimub Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud algatuse „Kunst raamatukokku“ kunstipäev. Raamatukogudes üle Eesti toimuvad töötoad, kus meisterdatakse jõulukaarte, ehitakse isetehtud kuuske ning toimub palju muud põnevat. Osa saab võtta ka #kunstraamatukokku fotovõistlusest, kus auhinnaks noorteraamatud.

Kunst raamatukokkuKunstipäevaga tähistatakse Eesti raamatukogude ühistööna sündinud EV100 kingituse „Kunst raamatukokku“ viimast kuud. „Juubeliaasta jooksul on sajad noored kunstnikud raamatukogudes oma näitusi korraldanud ja tõmmanud tähelepanu raamatukogule kui kunsti loomise ning esitlemise ruumile. Nüüd ootame kõiki raamatukogudesse ise kunsti tegema,” ütles projekti koordinaator Mirjam Kaun.

„Kingitus „Kunst raamatukokku“ on näidanud, et meil on väga palju andekaid noori kunstnikke, kes on juubeliaastal oma annet kõigi teistega jagada saanud ning toreda kogemuse võrra rikkamad,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Üks paljudest headest näidetest oli tänavu veebruaris Sindi gümnaasiumi õpilase Egon Gentaleni joonistuste ja maalide näituse avamine Sindi linnaraamatukogus.

13. detsembril toimuval „Kunst raamatukokku“ kunstipäeval on kavas eriilmelised töötoad, kus huvilised saavad meisterdada jõulukaarte, ehitada isetehtud kuuske, voltida origami-stiilis paberkujusid ning palju muud põnevat. Töötubasid juhendavad raamatukogude töötajad ning kohalikud noored kunstnikud. Täpsemat infot töötubade kohta saab Facebooki ürituse lehelt.

„Kunst sünnib iga päev ja igal pool meie ümber. Raamatukogud kutsuvad sel päeval noori postitama Instagrami või Facebooki fotosid oma loomingust või iseendast kunsti loomas, olgu selleks paigaks raamatukogu, klassiruum, huvikool, kodu või mis tahes muu koht,“ ütles Mirjam Kaun. Postitusele tuleb lisada teemaviit #kunstraamatukokku. Enim meeldimisi kogunud fotode autorite vahel loositakse samal päeval välja 25 noorteraamatut.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud algatus „Kunst raamatukokku“ on juubeliaastal toonud raamatukogudesse üle Eesti enam kui saja noore kunstniku näituse. Kingituse eestvedaja on Tallinna Keskraamatukogu.

Detsembris on Viljandi linnaraamatukogus väljas Viljandi gümnaasiumi ja kunstikooli õpilaste tööd, Hiiu valla raamatukogus kohalike klaasikunstnike ühisnäitus ning Paepealse raamatukogus Arseni Bandura looming.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

AUHINNAMÄNG – kogu laike ja võida raamat!

Osalemiseks

* Postita 13. detsembril Facebooki või Instagrami pilt endast kunsti tegemas või pilt oma kunstiteosest.
* Lisa teemaviide #kunstraamatukokku
* Kogu laike ja südameid

25 enim reaktsioone saanud postituse tegijat saavad postiga otse koju kätte raamatu!

* Luutsinapäeval valmistati samuti jõuluehteid.

Urmas Saard

Samal teemal:

Egon Gentalen oma esimese isikunäituse avamisel Foto Urmas Saard

 

 

 

Noor Egon Gentalen tõi oma loomingu Sindi linnaraamatukokku

Share via
Copy link
Powered by Social Snap