Pärnumaal Tori vallas uuendati üle kuue kilomeetri riigimaanteed

Sindi linna Vahtra bussipeatuse lähedalt alustatud ja kuni Kurina kurvide lõpuni kulgeva 6,15 km pikkuse teelõigu rekonstrueerimine on üldises plaanis lõppenud ja Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juhi Margus Eisenschmidti sõnul käivad vastuvõtu toimingud.

Sindit läbiv Pärnu ja Tori vaheline uunedatud teelõik Foto Urmas Saard
Sindit läbiv Pärnu ja Tori vaheline uunedatud teelõik. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Sindit läbivale teele ehitati mitmel pikemal lõigul valgustus.[/pullquote]Möödunud aasta kevadel Maanteeameti tellimusel Projekt OÜ tööna valminud projekti kohaselt rajati uuendatud muldkehale tasandatud alus, millele laotati kahekihiline asfaltbetoon. Ehituse käigus muutusid ristmikud ja mahasõidud ohutumaks, samuti ohutussaartega varustatud teeületuskohad ja bussipeatused. Kurina sillale paigaldati nõuetele vastavad piirded. Sindit läbivale teele ehitati mitmel pikemal lõigul valgustus. Kogu tee on joonitud ja ülekäigukohad ka asfaltkattel tähistatud, kas sebramärgistuse või punkteerimisega. Viimase puhul peavad jalakäijad arvestama sellega, et vastupidiselt sebramärgistusele pole autojuhtidel teed ületavate inimeste suhtes peatumise kohustust.

Rekonstrueeritud lõik on viienda klassi tugimaantee, mille aasta keskmiseks liiklussageduseks mõõdeti tunamullu 3046 autot ööpäevas. Arvestuslikul ennustamisel peaks liiklussagedus kasvama järgneva paarikümne aastaga enam kui 4500 autoni.

Urmas Saard

Samal teemal:

Pärnu-Tori maantee rekonstrueerimine Sindi linna piires Foto Urmas Saard

 

 

 

Piltuudis: Sindit läbiva Pärnu-Tori maantee ehitus on täies hoos

Rekonstrueerimisele võetav Paide maantee Sindis Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindis jätkub Paide maantee uuendamine