Eesti Tsirkuse Konventsioon + Badoom Tss 2018 peetakse Toris

Pärnumaal Tori alevikus kolmandat järjestikust aastat asetleidva Eesti tsirkuse konventsiooni erikülalisteks on Ira Seidenstein Ameerika Ühendriikidest ja Haggis McLeod Ühendkuningriigist. Tegemist on etendustega, mis toimuvad Badoom Tss festivali raames, igaüks on teretulnud tsirkusemaailmaga tutvuma.

Meenutus aastast 2017 Foto Merilin Rannik
Meenutus aastast 2017. Foto: Merilin Rannik

[pullquote]28. juuni päeval ootame lapsi vanuses 7 – 16 omal käel proovima kõiki võimalikke tsirkusevahendeid[/pullquote]Tänavu toimub tsirkuse konventsioon 28. juunist 1. juulini, asukohaks taas imekauni loodusega ümbritsetud Tori põhikooli hoone. Maailma erinevatest paikadest tulevad kohale tsirkuseartistid, akrobaadid, žonglöörid, klounid, tuletantsijad ning paljud teised. Näeb rahvusvahelisi artiste, tule- ja tsirkuseetendusi, töötubasid, kurikatega žongleerimise võistluseid ja võimast Gala show’d. Tõelised oma ala meistrid, artistid ja õpetajad on sedakorda Ira Seidenstein ja Haggis McLeod. Mis on tsirkuse konventsioon? “See on segu töötubadest, etendustest, häppeningidest, üritustest, meistriklassidest, lõbust, naerust, rumalustest algajatele ja professionaalidele, vanadele ja noortele, kohalikele ja rahvusvahelistele kamraadidele,” vastas korraldaja poolelt Merilin Rannik.

Meenutus aastast 2017 Foto Krista Käsper
Meenutus aastast 2017. Foto: Krista Käsper

Esmakordselt tuuakse kohale ehtne tsirkusetelk koos põneva meelelahutusliku kavaga. Korraldaja sõnul näeb iga festivali päeva õhtul etendusi, mis kutsuvad kohale nii noori kui vanu. Õhtut juhib Dan le Man. “28. juuni päeval ootame lapsi vanuses 7 – 16 omal käel proovima kõiki võimalikke tsirkusevahendeid, mängima, akrobaatikat ja teatrit tegema. Sellest kujuneb numbrietendus, mis rõõmustab iga vanemat.”

Rannik selgitas, et tsirkus sobib igas vanuses ja kehalises vormis lapsele, sest arendab märkimisväärselt aju ning keha koostööd. Pannes laste võimeid proovile avastatakse, et pingutus võib ka lõbus olla. “Edutunne saab tagatud ja ühes sellega tõuseb laste enesekindlus. Tsirkuses leidub palju asju, mis alguses tunduvad vast keerulistena. Kuid harjutades ja nippide teadasaamisel tuleb välja, et kõik polegi nii raske. Kuid kohtab ka vastupidist. Ikka juhtub, et žongleerides kukub vahend maha. Aga ühiselt õppides saame aru, et pallide maha pillamine ja vigade tegemine ei loe midagi. Mõistame, et see ongi elu osa, tuleb vaid nautida teed eduni.”

Täpse programmi ning rohkem infot avalike etenduste kohta leiab kodulehelt.

Info ning laste päevale registreerimine: info@opentsirkusstage.eu või konvention@opentsirkusstage.eu

Urmas Saard