Lummava puhkuse saab veeta ka kodumaalt lahkumata

Puhkuse sihtkohad Eestis on tihtipeale väärilise tähelepanuta jäänud. Et laadida oma akusid ei pea alati välismaale sõitma. Meie omad pärlid on oma lihtsuses hingematvalt elegantsed. Eestis on looduse poolt antud selliseid kohti tegelikult palju, üks neist asub Peipsi järve kaldal, Mustvee linnast natuke eemal, Vilusis, nimega Päevatalu, koos oma kämpingute ja muu heaga.

Vaade Peipsile. Foto: Natalja Ivanova
Vaade Peipsile. Foto: Natalja Ivanova

Hommik algab päikesetõusuga järve kaldal. Õhus lendleb värsket metsa aroomi. Loodus maalib pildi, mis on võrdväärne parimate kunstigaleriide teostega. Ideaalne aeg ja koht jooga või meditatsiooni pooltunniks lõõgastava linnulaulu ja lainete saatel. Pererahva sõbralik Landseeri tõugu kutsa ühineb hingeprotseduuridega ning kingib kõigile oma tingimusteta armastust. Suurepärane päeva algus!

Kes loodust eriti tähelepanelikult vaatleb näeb mitmeid linnuliike, kitsi, rebaseid ja palju teisi loomaliike toimetamas oma tavapärases keskkonnas. Koht kus loomingulisi inimesi vallutab inspiratsioon ja muidu toredaid inimesi tabab loomingulisus.

Päevatalu kämpingus on kõik eluks vajalik olemas ja muude soovidega on alati valmis aitama tore pererahvas. Peremees räägib, et koht sai alguses loodud iseendale ja perele puhkamiseks. Aga südamest tehtud asi kasvab hoogsalt suuremaks ettevõtmiseks. Nüüd võetakse suure külalislahkusega vastu puhkajaid ja loodusenautlejaid.

 

Tegevusi leidub nii suurtele kui väikestele, alates vaiksest ajaveetmisest lõpetades aktiivse puhkusega.

2

Peipsi on siiski väike kalaparadiis. Seega ei saa kasutamata jätta võrratut võimalust kala ise püüda ning valmistada see õhtusöögiks elaval tulel. Suur laud mahutab mitmeid seltskondi õhtustama ja muljeid vahetama.

3

Loodus on parim võimalik teraapia hingele ning ammu teada tõde, et õnn peitub väikestes asjades. Ja neid väikeseid hetki on siin hulganisti. Märksõnadeks on lihtsus, loodus, ilu, loodusannid, hingerahu ja harmoonia. Kodune ja sooja südamega, just selline ilma liialdusteta ongi Päevatalu Peipsi kaldal.

4

Õhtu saabumist kuulutab päikeseloojanguline taevas ja kuum saun. Kõhud täis, päev veedetud emotsioonirikkalt, muljed jagatud ning hing rahul.

5

Fotod ja tekst: Natalja Ivanova