Teeme Ära talgupäevaks on kirjas juba üle 12 000 osaleja

Teeme Ära talgupäeva kodulehele on praeguseks kirja pandud juba üle 1500 talgu, mille hulgast saab igaüks valida osalemiseks endale sobiva talgupaiga.

Liivi pirukas, mille valmistas tänavuse Teeme Ära talgukevade väljakuulutamise sündmuseks Ljudmila Ruukel Soomaalt
Liivi pirukas, mille valmistas tänavuse Teeme Ära talgukevade väljakuulutamise sündmuseks Ljudmila Ruukel Soomaalt

Kuigi talguliste registreerumine kogub alles hoogu, on üle 12 000 inimese end juba kirja pannud. Talgupäeva meeskond kutsub kõiki eestimaalasi ennast osalejana registreerima aadressil www.teemeara.ee, et 5. mail peetaval ühisel talgupäeval teha oma kingitus Eestile. Talgujuhte innustame tänavu pakkuma põnevaid talgutoite eri rahvusköökidest, talgulaua katmise hõlbustamiseks saavad soovijad 25-eurose kinkekaardi.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Tarmo Tüür ütles, et tänavuse talgupäeva fookusteemad on hästi vastu võetud. “Esmane tagasiside näitab, et üleskutse kaunistada Eesti oma kodukihelkonna värvidega ning rikastada talgulauda põnevate maitsetega erinevatest rahvusköökidest kõnetab inimesi kõikjal,” rääkis Tüür. “Praeguseks registreeritud talgud ning kirja pandud erilised retseptid väljendavad üht sügavat tõdemust – enamik eestimaalasi on südames erakordselt hoolivad oma kaaslaste ja elukeskkonna suhtes. Me kõik võiksime rohkem teadvustada, milline õnn on elada koos selliste inimestega ja nii rikka ning mitmekülgse kultuuripärandiga riigis.”

Rikkalik talguretseptide veebiraamat

Praeguseks kirja pandud talgutest ligi 300 talgupaigas on plaanis pakkuda talgulistele mõnd piirkondlikku rooga, hõimu- või rahvustoitu. Kõik talgujuhid, kes soovivad saada talgulaua katmise hõlbustamiseks 25-eurost Selveri kinkekaarti, võivad jätkuvalt oma retsepti sisestada talguveebi www.teemeara.ee. Põnevamate retseptide valik maakondade kaupa on kättesaadav kõigile huvilistele talguretseptide veebiraamatus aadressil http://teemeara.ee/retseptid.

Retseptides on juba esindatud paljud erinevad rahvusköögid: ameerika, armeenia, egiptuse, gruusia, inglismaa, jaapani, liivi, läti, mehhiko, prantsuse, rootsi, saksa, udmurdi, ukraina, ungari, vene. Eestist on enim retsepte järgmistest piirkondadest: Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti, Muhu, Mulgimaa, Peipsiveere. Maakonniti on kõige rohkem laekunud retsepte (vastavalt talgute asukohale) Harjumaalt (43 retsepti), Saaremaalt (29), Pärnumaalt (28) ja Raplamaalt (27). Talgujuhtide pakutavad lemmikroad on praeguste retseptide järgi hernesupp, mulgipuder ja seljanka.

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva meeskonna liige

Samal teemal:

Kadrina saun Sauna tänava ääres Foto Rein Sikk

 

 

 

Saunasõprade kuumad puutalgud Kadrinas Sauna tänaval

Margus Kasterpalu (pildil) soovitab värvida kihelkonnavärvidesse kõike, mis sobib Foto Urmas Saard

 

 

 

Teeme Ära talguvanker lükati veerema