Sindi gümnaasiumi jõuluball algas kontsertkavaga

Toomapäeval, tunnike pärast astronoomilise talve saabumist saabusid traditsioonilisele Sindi gümnaasiumi jõuluballile nii kooli töötajad kui gümnasistid ja vilistlased.

Tervitused Sindi gümnaasiumi jõuluballil 2017 Foto Urmas Saard
Tervitused Sindi gümnaasiumi jõuluballil 2017. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Sõprus on neil imeline, olen seda kõrvalt näinud. Nad olid mul üks vinge lend[/pullquote]Joosep Ailiste täiendab fotograafiaalaseid oskuseid Sindi noortekeskuse fotoringis ja vaatamata väga noorele eale pakkus härrasmeheliku välimusega noorhärra piltniku teenust kõigile, kes soovisid endast ja mälestusväärsest päevast suurepärast fotot. Suurepärase õhtu kordaminekuks tegid vajaliku ettevalmistuse kooli õpilasesinduse noored, kelle innukust toetas oma oskustega Sindi gümnaasiumi huvijuht Lisette Kandima. „Kas tunned kooli aula ära?“ Küsija hääl tuli seljatagant mööduvalt Kaur Kasemaalt, kes kiirustas mikrofonide töökindlust kontrollima. Tegelikult ei sarnanenud eilseks õhtuks kujundatud aula mitte kuidagi harjumuspärasele väljanägemisele. Valgetes kangastes lagi hõljus ja lainetas vilkuvate tulede säras. Maani ulatuvad sama valged toolikatted ja küünlatule virvenduses meeleolu loovad veelgi valgemad laudlinad tekitasid kosmiliselt hubase tunde juba enne peo algust, sest prožektorite värvilises valguses ei jäänud valge enam valgeks.

Lisette justkui kartis enda nime nimetada, aga see tuli tagasihoidlikkusest. Tegelikult oligi tema kujundaja, kelle nägemuse teostasid õpilasesinduse noored. Lisette sõnul olnud tema üksnes abistaja. Eliise Kull ja Ats Tobias Pikk tervitasid ballikülalisi aula uksest kaugemal keset pikka koridori. Nemad kahekesi olid õhtujuhid.

[pullquote]Ja siis loodan endamisi, naeratavaid silmi häid[/pullquote]„Praegu vihmana on sadu…“ ütles Eliise avasõnadena. Järgmise salmi alguses igatses ta lumist aega. „Ja siis loodan endamisi, naeratavaid silmi häid,“ kõlasid deklamaatori öeldud sõnad kui helged lootuse kiired kõige pimedamal aastaringil. Ats ütles muuhulgas, et tänavune ball on koolis juba kaheksas. „Seega võib julgelt öelda, et tegu on juba ühe armsa traditsiooniga.“

Fono saatel laulis tütarlaste trio, küünlad käes, Ave Mariat. Esines tüdrukute ansambel lauluga „Sel talveööl“ ja puhuti plokkflööte.

Ja siis sammus nõtkelt elegantsel kõnnakul üle aula põranda Sindi gümnaasiumi vilistlane Sandra Siil, „Sindi Ööbik 2013″, keda saatis publiku heakskiitev plaksutamine. Sandra pälvis 16 – 21 aastaste vanuserühma lauluvõistlejana „Sindi Ööbiku” aunimetuse looga „Tagareas”. Tema juhendaja ja lauluõpetaja oli Jelena Kuvšinova. Sandra rääkis, et balli kutse ja esinemise palve saatis talle tema klassiõde Lisette. Kui õpetaja Kuvšinova kuulis Sandra tulekust, tahtnuks ta oma õpilaselt kuulda tervet kontserti. Siiski rõõmustati sellestki, et Sandra nõustus kahe laulu laulmisega. Esmalt kõlas Siiri Sisaski hitt ja Sandrale ööbiku tiitli toonud „Tagareas“. Teisena esitas ta „Jar of Hearts“.

Kontsertkava esimese osa lõpetasid Merili Passeli tantsutüdrukud.

[pullquote]Nende sõnade järel astus Eliise ette Kaur[/pullquote]„Nagu kalliskivid kaljus / nagu pärlid merevees / nõnda helisegu / jõulud teie südames,“ lausus Ats ja Eliise palus kõiki tantsule. Nende sõnade järel astus Eliise ette Kaur ja esimene paar tiirleski keset vaba põrandat.

Kontserdi teises osas esinesid Ilja Kuvshinov, Siim Arusaar, Erki Lebedev, Karl Vaba, Mart Nõmm. Nemad kõik on klassivennad ja õpetaja Eneli Arusaare kunagised õpilased – nagu ka Lisette, õhtu vastutav peakorraldaja. Nende sõprus sai alguse lasteaias, siis tulid Arusaare klassi ja on tänaseni sõbrad. Klassivendadega oli ka Karolin Übner, Mardi pruut. Ansambli nimi on Naerukillud. Kui kokku saavad, siis alati musitseerivad koos, muusika tegemine käib nende sõpruse juurde. „Sõprus on neil imeline, olen seda kõrvalt näinud. Nad olid mul üks vinge lend,“ kinnitas Arusaar.

Urmas Saard

Samal teemal:

Jõuluball Sindi gümnaasiumis Foto Urmas Saard

 

 

Sindis peeti taas õpilaste Jõuluballi