Sindi automudelismi juhtrajal otsiti talente

Täna said Sindi automudelismi juhtrajal käe valgeks Sindi gümnaasiumi 1.b klassi tehnikaspordi huvilised õpilased.

Sebastjan Roosaar koos ema ja isaga Foto Urmas Saar
Sebastjan Roosaar koos ema ja isaga. Foto: Urmas Saar

MTÜ Sindi Mudelisport ja Sindi ANK tehnikaringi juhendaja Johannes Mets ütles, et sarnaseid sõidu proovimise võimalusi pakub ta lastele igal aastal eesmärgiga leida uusi tehnikaspordi huvilisi. Sindi rada avati viis aastat tagasi ja on praegu Eestis üks viiest aktiivses kasutuses olevatest automudelismi juhtradadest, mille ääres saavad noored huvitavalt oma vaba aega sisustada.

Tänased külalised tulid Pärnu maantee ääres asuva maja teisele korrusele ühes oma vanematega ja muidugi oli laste tegevust jälgimas ka nende klassiõpetaja Merike Meidra, kes seisis abivalmilt ühes teistega raja ääres, et rajalt väljunud autosid oma kohale tagasi asetada. Et lastes kohe suuremat huvi äratada, omas ka esimene harjutamine väikest võistlusmomenti. Sõideti ette antud ajas võimalikult rohkem ringe, aga sõideti ka kiiruse peale.

Kõige rohkem rajaringe sõitis määratud aja sees ja ühtlasi osutus ka kõige kiiremaks sõitjaks Sebastjan Roosaar. Ainsa tütarlapsena sõitis tublilt ka Mirtel Akkaja.

Kuni ringi juht kõigile osalejatele esimese proovi läbimise kohta diplomeid vormistas, tegid demonstratsioonsõitu Karmen Mets ja Andy Aron. Põhiliselt Sindi ringrajal treeningsõite tegevad Karmen ja Andy lähevad järgmisel nädalal Itaaliasse Sulmona linnas toimuvale maailmameistrivõistlusele. Koos nendega sõidavad Eestit esindama veel Kaiar Tammeleht ja Heiko Tamme. Karmen ja Andy võistlevad MM-il juba kolmandat korda. Varem võistlesid nad MM-il Tšehhis 2015. a ja Lätis 2014. a. Eelmisel aastal toimus MM USA-s, aga see asukoht jäi Pärnumaa noortele liiga suure kauguse tõttu kättesaamatuks.

sõidavad Sindi ringrajal treeningsõite tegevad Karmen Mets ja Andy Aron. Koos nendega sõidavad Eestit esindama veel Kaiar Tammeleht ja Heiko Tamme. Karmen ja Andy lähevad juba kolmandat korda MM-ile. Varem võistlesid nad MM-il Tšehhis 2015. a ja Lätis 2014. a. Eelmisel aastal toimus MM USA-s aga see asukoht jäi Pärnumaa noortele liiga suure kauguse tõttu kättesaamatuks.

Urmas Saard