Vanad Sõbrad tegid Sindis seda, mida tavaliselt ei tee

Ansambel Vanad Sõbrad mängib üldjuhul tantsuks. Oskar Tominga ja Margus Siilak ütlesid, et Sindi Kiriku pargis antud kontsertesinemine oli üli harva esinev sündmus.

Vanad Sõbrad Oskar Tominga ja Margus Siilak Foto Urmas Saard
Vanad Sõbrad Oskar Tominga ja Margus Siilak. Foto: Urmas Saard

Sindi suvekontsertide sarjas 12. augustil aset leidnud kontsert toimus käesoleval hooajal esimest korda vabas õhus, sest nädal varem ei riskitud Lõõtsavägilasi muutlike ilmaolude tõttu ebamugavasse olukorda seada. Eemalt kostev kõuemürin Oskarile ja Margusele muret ei tekitanud, vähemalt välispidiselt näisid mehed päris rahulikena. Tegid isegi nalja, et taevast tulev müdin saadab muusikat loodusliku tümpsuga ja vajalik elektergi saadakse kõuepilvest.

Kontserdi algusajaks leidsid kümmekond pikka pinki, millel igal üksikul ruumi neljale-viiele inimesele, tänulikud istujad. Uued pingid muretses linnavalitsus spetsiaalselt taoliste vabaõhu kogunemiste jaoks.

Kuulajate poolelt vaadatuna sättis ennast vasakpoolsele istmele Margus, kes mängib akordionit ja põrutab jalaga samal ajal suurt trummi. Ka helipuldi näppimine kuulub tema ülesannete hulka. Paremal poolel istuv Oskar mängis akustilist kitarri ja pani vajalikul hetkel taldrikud kumisema. Mõlemad mehed müristasid ühtviisi hästi ka kahehäälset laulmist.

[pullquote]Pärast 15. oktoobri kohalikke valimisi pidavat Pärnumaa väikese Tori valla ansamblist saama suure Tori valla bänd[/pullquote]Kahemehebändi repertuaaris on rikkalik hulk rahvalikke palasid: valsid, polkad, reilenderid. Samuti leidub ka tuntud muusikute (VLÜ, Kukerpillid jne.) poolt kuulsaks mängitud lugusid. Kavast ei puudunud ka meeste endi loodud lood.

Praeguses koosseisus on pillimehed musitseerinud umbes pool tosinat aastat. Teistsugustes koosseisudes on Vanad Sõbrad musitseerinud juba üle 10 aasta.

Pärast 15. oktoobri kohalikke valimisi pidavat Pärnumaa väikese Tori valla ansamblist saama suure Tori valla bänd, keda võivad edaspidi ka sintlased uhkuse ja täie õigusega hakata päris omaks pidama. Vähemalt nii arvasid Margus ja Oskar, kellel jätkub mõnusat jutusoont sama palju kui pillimängu lusti.

Urmas Saard

Samal teemal:

Lõõtsavägilistega on Sindi seltsimaja trepil liitunud ka laulja Ilme Prenge ja seltsimaja juhataja Anneli Uustalu Foto Urmas Saard

 

 

 

Neli Lõõtsavägilast kümne pilliga Sindis