Algas korvpalli Paikuse Karikavõistluste kolmas hooaeg

Paikuse liiga korvpallivõistluste ellukutsuja ja peakorraldaja Tarmo Tõnismann tutvustas eile alanud uut hooaega, mis toob kaasa mõningaid olulisi uuendusi ja annab võimaluse topeltkarikate jagamisele.

Tarmo Tõnismann (keskel) jagab viimaseid juhiseid enne otsustavaid lõpuminuteid Foto Urmas Saard
Tarmo Tõnismann (keskel) jagab viimaseid juhiseid enne otsustavaid lõpuminuteid. Foto: Urmas Saard

Kui varem mängiti pärast põhiturniiri play offi, siis sellest aastast tekib pärast esimese ringi tulemusi kümnest võistkonnast kaks viiest alagruppi: nõrgem ja tugevam. „Kes nõrgemasse poolde satuvad, need enam kõige kõvema karika eest ei võistle,“ selgitas Tõnismann. Mõlemad jaotused mängivad uuesti omavahel läbi, mille tulemusena saab ka alumine pool väiksema karika nimel võistelda. „Kohe hooaja alguses ei saa tugevamaid ja nõrgemaid paika panna, aga esimese ringiga saab see selgeks.“ Tugevamate heitluses mängitakse lisaks suurele karikale ka medalitele. Alumises grupis medaleid ei jagata.

Allalastava vaheseinaga poolitati Paikuse spordihall kaheks, mis võimaldas pärast avakohtumist Tori ja SK Tünamo vahel paralleelselt kahel väljakul korraga mängida. Esimese mängu järel tulid väljakutele AK Spartak – Mariine Auto ja BC Pärnu – Paikuse Lokomotiiv. Viimastena mängisid SK Altius – Reldor ja Kõwa – SMK Paulus.

Võistluste korraldusmeeskonda ei ole kedagi kusagilt mujalt juurde võetud. „Siiski on abis kolm kohtunikku. Peakohtunik on Aivar Palu. Zilvinas Strazdas on leedu härrasmees, kes käib Pärnus noori treenimas. Samuti andis lubaduse selleks korraks appi tulla Hendrik Laas. Varem oleme saanud hakkama põhiturniiri mängudes ühe kohtunikuga ja koha mängus oleme kasutanud kahte kohtunikku.“ Tõnismann rääkis sellestki, et Paikuse liiga üritab koolitada ka kohtunikke. Võistluste algusele eelneval päeval käis Aare Halliko vastavat koolitust läbi viimas. „Täna on Pärnumaal kas neli või viis kohtuniku ainult – neid, kes vilistaks.“

Kahe hooaja vahel on Tõnismann ja Paikuse Spordikeskuse juhataja Roland Šimanis tegelenud kõvasti selle nimel, et oleks piisaval hulgal mängijaid. „Tegelikult on ju Audrus ka liiga olemas. Kui meie alustasime, siis osad võistkonnad mängisid topelt. Praegu hakkab neid vähemaks jääma. Mängitakse kas meil või Audrus,“ rääkis Tõnismann.

[pullquote]Eriline toetus tuleb Paikuse vallalt, mida ei või kindlasti mainimata jätta![/pullquote]Igal aastal püüab Paikuse sammsammult edsasi minna. Algaval hooajal olid Paikuse võistlejatel uued särgid seljas. Liigat toetavad uued sponsorid, kelle nimed ka särkidel: Spalding ja Matogard. „Nimesid on veelgi tulemas. Kõiki kohe välja hõigata ei saa. Teeb rõõmu, et inimesed hindavad meie tegevust. Eriline toetus tuleb Paikuse vallalt, mida ei või kindlasti mainimata jätta! Me arvestame hästi palju mängijate soovidega,“ rääkis Tõnismann kõige muu tegevuse kõrvalt, sest peale peakorraldaja ülesannete mängib ta ise SK Tünamo meeskonnas, istub teiste mängimiste ajal lauas ja toimetab veel lisaks kümnete tarvilike asjadega. „Ei ole ainult see asi, et tuleme pühapäeval kokku ja mängime. Võistkond tuleb üles panna ja üle vaadata. Me ei mängi küll mitte kõige teravamas tipus, aga meil on rohkem mängurõõmu. Et kõik toimiks, pole ainult see asi, et tuleme pühapäeval kokku ja mängime. Meeskondade esindajatega suhtlemine on muidugi kõige tähtsam,“ jätkas Tõnismann pärast viivukest eemale jooksmist.

Nädala lõpuks loodab Tõnismann ka kodulehe valmis saada, aga praegu võib kogu vajalikku teavitust jälgida ka facebokist.

Urmas Saard

Samal teemal:

Kõwa on Paikuse valla teise korvpalli karikavõistluste sarja rändkarika võitja Foto Urmas Saard

 

 

 

Paikuse valla teine korvpalli karikavõistluste sari lõppes Kõwa võiduga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap