Sindi suusarajal saab sõita

Alates käesolevast nädalast saab taas sõita ka Sindi valgustatud suusarjal, esimestel päevadel on siiski soovitav võimaluse korral kasutada vanu suuski, sest kohati ulatub rohi veel lumikatte alt välja.

Kalmer Jürima Sindi suusarada hooldamas Foto Urmas Saard
Kalmer Jürima Sindi suusarada hooldamas. Foto: Urmas Saard

Kuigi teedel ja tänavatel näib lund juba piisavalt palju olevat, siis Sindi suusarajal napib seda endiselt. Esmaspäeval sõitis rajameister Kalmer Jürima 2,5 km pikkusele rajale mitu tiiru peale ilma lohistit vedamata ja püüdis nõnda roomikute raskuse all kohevat lund kinnisemaks vajutada. Eile sai rada selle talve esimesed suusajäljedki sisse. Lund oli küll vähe, aga vana suusaga kannatas juba sõita. Rajal oli nii uisu, kui ka klassika jälg. Viimast küll vähemas pikkuses, üksnes paksema lumega kohtades.

Täna öösel sadanud lumi lubas raja seisundit veelgi parandada, aga kuiva koheva lumega kipub lohisti töötama nö saha põhimõttel ja lükkab lumekihi õhemaks, mitte ei talla kinnisemaks. Surnuaedade poolsel tõusude ja langustega rajaringil tallas Kalmer rada kinnisemaks viiel-kuuel korral.

Esimesena oli täna hommikul värskelt libistatud suusajälgedel Jüri Martin, kes kohe on saamas 70-aastaseks ja püüab iga päev ennast sportimisega vormis hoida.

Martin ütles, et Sindi linnavolikogu liige Mati Kuusk on temast neli aastat vanem ja suusatab samuti iga päev, kui vaid lumikate ja ilmastikuolud seda võimaldavad. Martin näitas rajalt välja paistvaid rohelisi rohututte ja tõmbas suusaga kaart vedades neile kohtadele lund peale. „Sõita on raske ja rohelised tutikesed võivad suuski äkkpidurdades hoogsamalt suusataja koguni ninali koogutada,“ rääkis Martin.

Jürima hooldab Sindi suusarada juba kaheksandat talve. Raja seisundi ja sõidetavuse kohta jagab ta pidevalt teateid ka veeblilehel terviserajad.

Urmas Saard