Sindi väliujulas toimuvad lastele esmaste ujumisvõtete õppetunnid

Käesoleva nädala esmaspäeval ja kolmapäeval toimusid Sindi väliujulas selle suve suplushooaja esimesed ujuma õpetamise tunnid pisematele lastele.

Katrin Tammik õpetab Sindi väliujulas lastele ujumist Foto Urmas Saard
Katrin Tammik õpetab Sindi lastele ujumist. Foto: Urmas Saard

Ujuma õpetamist korraldatakse üksnes rohelise lipu heiskamisel ja nõutav veetemperatuur peab sel juhul olema vähemalt +20 kraadi.

Ujumistreener on Katrin Tammik Pärnu ujumisklubist Uca. Mõlemal päeval osales algõppes kümmekond koolieelset või algklasside ealist last. Õpetamine toimus kaldaäärses madalamas basseinis.

Kogenud treenerina näitas Tammik peamisi liigutusi ja keha veepeal püsimise võtteid ette, suunates neid sundimatult ja mänguliselt kõiki harjutusi järele tegema. Selili ujumisel toetas laste pea õiget asendit oma kätega. Aga enamikke asendeid ja ujumisliigutusi näitas ta enda peal põlvist saadik vees seistes nõnda hästi, et lastel polnud raske treenerit mõista. Kogemuse puudumise tõttu hoidsid lapsed ennast teatud liigutuste puhul kramplikult, aga siis julgustas Tammik neid vabamalt liikuma.

Tammiku pidev naerusuine rääkimine mõjus kahtlematult lastele julgustavalt ja aitas teatud kangestunud hoiakutest vabaneda.

[pullquote]Taas veetrenni 1. augustil[/pullquote]Põnevust lisasid veealused suplused. Põhjast tõsteti väikseid kivikesi üles, hüpati delfiini kombel üles, pritsiti kuidas jaksu jätkus ja hüüti valjult koguni vee all. Tammik lasi harjutada vees väljahingamist. Harjutati ka erinevaid ujumisstiile ja joosti vett pladistades ühest äärest teise.

Kui ilm lubab, tullakse taas veetrenni 1. augustil.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi ujulas Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi väliujulas pakutakse ujumisõpet