KEAT tuli, nägi ja võitis laagriliste südamed kümnendat korda

Pärnumaal, Jõulumäe Tervisespordikeskuses toimus juubelihõnguline “Kaitse end ja aita teist” – KEAT laager.

Kaitse end ja aita teist laagri ühispilt Foto pressisõnumiga
“Kaitse end ja aita teist” laagri ühispilt. Foto: pressisõnumiga

Laager on iga aastaselt oodatud sündmus, kus aasta jooksul õpitud ohutusalaseid teadmisi saab praktiliselt rakendada. Laagri esimesel päeval tuli erinevate asutuste poolt antud teoreetilistele ja praktilistele ohutusalastele ülesannetele leida õiged lahendused. Saadud tulemuste põhjal selgitati välja parimad ohutusteemade tundjad.

Peale võistlusmänge said kõik meeskonnad kätt proovile panna isetegevuses. Seekord oli koolidele antud koduseks ülesandeks tuua esmaettekandele noorte iseloodud ühe minuti laul. Esitlusele tulid meeleolukad ja omaloomingulised lood ja nii mõnigi võiks saada KEAT laagri ametlikuks hümniks.

Õhtu üllatusesinejateks olid maadluspoisid Leo maadlusklubist, kes näitasid publikule akrobaatikat ning pead pööritavaid maadlusvõtteid. Kuna tegemist oli siiski juubelilaagriga, pakuti kõigile sünnipäevatorti ning esimese õhtu lõpetas disko.

Teine päev möödus traditsiooniliselt tuletõrjeolümpia tähe all, kus olulised meeskonnatöö ja kiirus. Soe ilm ning veega seotud ülesanded olid noorte vaieldamatud lemmikud.

Laagri kõige oodatuim hetk saabus teise päeva lõunal, kui välja kuulutati parimad. Sellel aastal olid parimad Audru Kooli noored, teise koha saavutasid eelmise aasta võitjad Tootsi Lasteaed-Põhikoolist ning kolmandale kohale tulid Kihnu Kooli õpilased. Lisaks kuulutati eraldi välja ka kõikide alade parimad, meeskonnad, juhendaja, isetegevuslased.

Laagri peakorraldaja, Lääne päästekeskuse ennetaja Merilin Mihkelese sõnul on väga hea meel näha, et ohutus on väga paljude koolide seas hinnatud. “25 Pärnumaa koolist võttis osa 22 ja jääb vaid loota, et järgmisel aastal on kõik koolid laagris esindatud. Suur rõõm on ka selle üle, et meie laagrit aitasid korraldada ja täitsid parimate auhinnakotid väga suur hulk asutusi ning ettevõtteid. Ohutus ja turvalisus läheb korda väga paljudele ja see on lihtsalt suurepärane,” kiitis laagri peakorraldaja nii võistlejaid kui ka toetajaid.

Laagri läbiviimist toetasid Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, Kaitseliidu Pärnumaa Malev, Eesti Punase Risti Pärnumaa Selts, Pärnumaa Jahimeeste Liit, Paikre OÜ, Europe Direct, Riigimetsa Majandamise Keskus, Pärnu Jahtklubi MTÜ, Häirekeskus, Elektrilevi OÜ, MTÜ Operation Lifesaver Estonia, Lääne-Eesti pommigrupp, Tamrex Ohutuse OÜ, TREraadio, Eesti Haigekassa, Pärnu Maavalitsus, Perona Bowling, Pärnu Lasepark, Batuudikeskus UP, Steffani Pizzarestoran, Tervise Paradiis, Valgeranna seikluspark, Jõulumäe Tervisespordikeskus.

Selle aasta ohutuslaager toimus 1.-2.juunil Jõulumäe Tervisespordikeskuses, Pärnumaal. Laagris osales 22 Pärnumaa kooli, kokku 208 6. klasside õpilast. Kõik laagris osalenud olid eelnevalt läbinud pääste-, politsei-, esmaabi- ja raudteeohutusalased koolitused, mis viid läbi oma ala spetsialistide poolt.

Kristi Kais,
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht

KEAT võistluslaagri parimad

Võistlusmängude võitjad:

I koht Audru Kool
II koht Tootsi Lasteaed-Põhikool
III koht Kihnu Kool

Parim juhendaja

Inga Raudsepp, Tootsi Lasteaed-Põhikool

Parim meeskonnatöö

Vändra Gümnaasium
Pärnu Tammsaare Kool

Parim üheminuti laul

Koonga Põhikooli ja Lõpe kooli ühisvõistkond

Tuletõrjeolümpia

Surju Põhikool

Asutuste eripreemiad

Politsei- ja Piirivalveameti auhind – Tootsi Lasteaed-Põhikool
Päästeameti auhind – Paikuse Põhikool I
Kaitseliidu auhind – Rääma Põhikool I
Häirekeskuse auhind – Paikuse Põhikool I
Lääne-Eesti pommigrupp – Audru Kool
Eesti Punase Risti auhind – Tootsi Lasteaed-Põhikool
Riigimetsa Majandamise Keskuse auhind – Paikuse Põhikool I
Elektrilevi auhind – Kihnu Kool
Paikre auhind – Surju Põhikool
Europe Direct auhind – Kihnu Kool ja Pärnu Vabakool
Tamrex auhind – Noorkotkad ja Kodutütred