Sargveres saab tasuta kuulata kammermuusikat

Carmen-fantaasiaSel reedel, 8. aprillil kell 13.00 saab Sargvere mõisa suures saalis kuulda koammermuusikute kontsertsarja “Mõisamängud” raames tasuta kontserti.

Eesmärk on klassikalise muusika juurde suunata noori koolilapsi, et tekitada muusika vastu huvi. Kontsert on mõeldud eelkõige koolilastele ja pensionäridele. Samas võivad kõik huvilised tulla Sargvere mõisa ning saavad nautida suurepärast klassikalist kammermuusikute kontserdisarja “Carmen – Fantaasia”.

Esitavad Mizuki Shindo flöödil ja Anneli Tohver klaveril. Kavas on Prokofjev ja Borne.

“Märk, millega eestlasi maailmas üldse teatakse, on meie kultuur, meie muusika, meie laulupeod, kuulsad dirigendid, heliloojad, koorimuusika, traditsioonid. Meil, täiskasvanutel ja lapsevanematel on tänasel päeval kohustus hoida oma lapsi selles vaimsuses ja õhustikus, kus kõlab elav muusika. Kui palju neid võimalusi nii vabalt meile ikka sülle langeb. Kasutage neid. Eriti veel, kui arvestades tänast välist nutisurvet,” leiab MTÜ Kammermuusikute produtsent Meelis Toom.

Jaapanlanna Mizuki Shindo õppis flöödimängu Tokio Rahvuslikus Ülikoolis ja Guildhall School of Music and Drama’s Londonis. Hiljem täiendas end Mathieu Dufouri juures Chicagos. Ta on mänginud Londoni orkestris Southbank Sinfonia ja aastast 2013 töötab ta Rahvusooper Estonia Sümfooniaorkestris.

Anneli Tohver lõpetas Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia dotsent Ada Kuuseoksa ja magistriõppe sooloklaveri erialal professor Ivari Ilja juures aastal 2000. Aastal 2015 lõpetas lisaks Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia magistriõppe kammermuusika erialal professor Marje Lohuaru juures cum laude. Aastatel 1997-2014 töötas balleti kontsertmeistrina Rahvusooperis Estonia, osaledes paljude lavateoste ettekannetel nagu Mai Murdmaa ballett A.Skrjabini muusikale “Tuleingel”, Toomas Eduri ballett T.Aintsi muusikale “Modigliani”, samuti esitas orkestrisolistina I.Stravinski Capriccio klaverile ja orkestrile G.Schiavoni balletis “Medea”. Tohver töötab ka Nõmme Muusikakoolis klaveriõpetaja ja kontsertmeistrina.

Kontsertsarja lisainfo leiad siit.