Praegune jää võib olla väga meelitav, aga ka petlikult ohtlik

Lääne päästekeskus hoiatab, et kraave ja väiksemaid veekogusid katvale haprale jääkirmele minek on äärmiselt ohtlik.

Sindis, Paide maantee ja Raudtee tänava vahel olevat tiiki katab õhuke jääkoorik Foto Urmas SaardLääne päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialist Teele Vespere soovitab lapsevanematel võtta endale aega, et rääkida oma lastele nõrga jääga kaasnevatest ohtudest ja võimalikest tagajärgedest. „Selgitage, mida ohus olles ette võtta ja kuidas käituda, kui nähakse kedagi abi vajamas.”

Tähelepanuta ei tohi jätta ka lemmikloomi. Vespere tuletab meelde, et loomad nagu lapsedki ei taju hapra jääga seotud ohtusid, nad võivad läbi õrna jää vajuda, ega suuda sealt enam iseseisvalt välja tulla.

Nõrgal jääl viibijatest ei tohi hoolimatult mööduda. Eksijad tuleb kohe ära kutsuda ja abi vajavat inimest märgates peab helistama numbrile 112.

Sindis, Paide maantee ja Raudtee tänava vahel olevat tiiki katab õhuke jääkoorik. Foto: Urmas Saard →

One thought on “Praegune jää võib olla väga meelitav, aga ka petlikult ohtlik”

  1. Kohe peale uudise avaldamist märkasin kolme algklasside poissi samal tiigil jääd kopsimas, et kas saab augu sisse või koguni suurema, kuhu mahuksid sisse sulpsama kõik kolm korraga… Palusin neil tiigi keskelt ära tulla. Kaks olid kuulekamad ja tulid vastu tahtmist ära. Kolmas üritas jääda, aga teiste poiste keelitamisel lahkus temagi ohtlikult jäält. Mida nad pärast minu ära tulekut tegid, seda ei tea. Tahaks loota parimat!

Kommenteerimine on suletud.