Talvepealinnas Otepääl pandi tööle lumekahurid

Winterplace_Ilmo_tamm3Möödunud nädalavahetus tõi kaasa külmakraadid ning talvepealinnas Otepääl hakkasid huugama esimesed lumekahurid Linnamäe orus ja Kuutsemäel. Talvepealinn Otepää valmistub talve tulekuks.

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust – Kuutsemägi, Väike Munamägi ja Ansomägi, üle 100 km suusaradu, millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Tehvandi Spordikeskuse territooriumile. Lisaks sellele tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja keskus – Otepää Winterplace, kus alustati eile õhtul aktiivse lumetootmisega. Otepää Winterplace’i pargi nõlvad saavad igal aastal kaetud kunstlumega, mille tootmiseks kasutatakse tänapäeva tipptehnikat. “Temperatuur lubas esialgu teha ainult öösel ning praegu lumekahurid valmistuvad juba uueks lahinguks, mis prognoosi kohaselt algab täna õhtul ning siis juba mitu ööpäeva järjest. Ideaaltingimustes suudaksime toota kogu talveks vajamineva lume nelja ööpäevaga, kuid praegust ilmaprognoosi silmas pidades tundub, et talveparki saab kvaliteetset kasutama hakata detsembri esimestel päevadel.” täpsustas Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda. “Otepää Winterplace on Eesti suurim talvepark, mis pakub aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak, põhjapõdrad, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund.” lisas talvepargi müügijuht Triin Kalda.

Ka Kuutsemäe Puhkekeskuses algas lumetootmine juba eile õhtul. Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et kõik ettevõtte kahurid on viidud Kuutsemäe Lilleoru eesnõlvale, mis on Eesti mäespordile nagu Laadoga järv Leningradi piiramise ajal – elutee. “Hetkel on seal kasutuses 10 kahurit ja peatselt tuleb kolm uut juurde, kuna jätkuvad investeeringud lumetussüsteemi täiendamisesse on viimaste aastate nigelate talvede puhul möödapääsmatud,” ütles Priit Tammemägi. “Kohe kui Kuutsemäe eesnõlva lahti saab toome kahurid tagasi ja alustame lumelahingutega ka Munakal!”

Tehvandi spordikeskuses jälgitakse ilmateadet ja tehakse Tehvandil ettevalmistusi ületalve hoitud lume lahtipakkimiseks. Kõikidel suusasõpradel palutakse täpsema info saamiseks jälgida Tehvandi kodulehte www.tehvandi.ee

Uue atraktsioonina avatakse Otepää vallas asuvad Veski Spordi- ja Puhkekeskuses discgolfi rajad millel saab harrastada ka discgolfi ka talvel. Ka Tehvandi spordikeskuses saab discgolfi harrastada talvel – värskelt on avatud 7 talvist rada.