Ainula „Aastaajad võimlemises“

Ainula Balleti ja iluvõimlemise stuudio eestvedamisel toimus eile viiendat korda korraldatud võimlemispidu „Aastaajad võimlemises“, mis tõi Pärnu Kesklinna koolide võimla põrandale esinema Pärnu-Jaagupi, Sindi ja Pärnu rühmad.

Treenerite kava Foto Mariko Passel
Treenerite kava. Foto: Mariko Passel

Tänavu osales ligemale 180 last erinevatest klubidest ja rühmadest nagu Akrobaatikaklubi Tirel, VK Rüht, Sindi ANK, Tantsukool WAF Dance, Ruubensi Tüdukud, Kadri lasteaed, Pärnu-Jaagupi tantsurühm Esperanza, Sindi Gümnaasiumi D.R.E.A.M. ning Ainula Baletti ja iluvõimlemise stuudio erinevad rühmad.

Kevadine keskpäeva etendus algas Ainula Balleti ja iluvõimlemise stuudio etteastega. Graatsiliselt varvastel tippides toodi vaatajani Pjotr Tšaikovski ballett “Pähklipureja”- lillede valss.

Ühtekokku võis näha 36 etteastet. Võimlejatest tegid kaasa päris väikesed mudilased, aga ka väga kaunis eas naised. Nende esinejate vahele mahtus veel suur hulk erinevas vanuses neide, sekka ka mõni abistav jõumees ja väga härrasmeheliku olekuga väikemees. Kõik nad pakkusid vaatajatele, kellest enamiku moodustasid lapsevanemad, äärmiselt nauditavat liikumist tantsus, võimlemises, akrobaatikas. Kui mõni päris tilluke tüdruk ei saanud alati õigel hetkel aru, mida temalt ühel või teisel juhul oodatakse, siis astus juhendaja juurde ja kõik näis nõnda nagu olekski see sobivalt stsenaariumisse sissekirjutatud. Põnev oli silmanurgast kiigata pisikeste tüdrukute esinemise ajal ka paremale poole, kus juhendaja liigutusi ette tegi.

Merili Passel Foto Mariko Passel
Merili Passel. Foto: Mariko Passel

Minu ootus oli D.R.E.A.M., sest Sindi gümnaasiumi aula võimaluste juures polnud kõik nende etteaste ootamatud hüpped ja kõrgused mõeldavad. D.R.E.A.M. tuli lavale kavaga “Welcome to Estonia“, millega esinetakse ka lipu päeva kontsertetendusel Sindi gümnaasiumi õuel. “Welcome to Estonia” liikumist täiendavad kepikeste külge kinnitatud sini-must-valged lindid, mis muudavad etteaste rahvuslikult pidulikuks ja tekitavad teistsuguseid tundeid. Kristella Kukk ja Katre Kull sooritasid eest läbi hüppe, millele saab lisaks vaatemängulisuse ilule mõelda juurde sümboolseid tähendusi.

Vaimustavalt ülivinge oli uus kõrgustesse tõusev kava “Let me entertain you“. Võimlemisrühma juhendab Mariko Passel. Võibolla pidanuks helitehnik panema nende esinemise ajal muusika valjemaks. Liiga vaikne muusika võis tekitada tantsijatele raskusi. Kuid Passeli sõnul said nad sellegipoolest väga hästi hakkama ja kuuldavasti olid neiud ka ise rahul.

Muidugi olid nauditavalt vaadeldavad ka iluvõimlejad ja teised esinemiskavad, kõigil oma nägu ja kordumatuses üldsegi mitte igavad. „Eks vahel jääbki sõnadest puudu,“ võttis Passel õnnestunud Ainula ettevõtmise lühidalt kokku.

Selle pildigalerii fotode autor on Mariko Passel

Urmas Saard