Pajusi põllumajandusettevõtja ja peretohter said “Kogukonnapärli” laureaatideks

Paalid pildil veel
Külli ja Lembit Paal

Jaan Lukas

Jõgevamaalt pälvivad tunnustuse “Kogukonnapärl 2014” põllumajandusettevõtja Lembit Paal ja perearst Külli Paal, kes oma kodukandis Pajusis mitmekülgselt paikkonna elu edendamisega tegelevad.

“Põllumajandusfirma Pajusi ABF juhataja Lembit Paal märkis, et ettevõtte juhtimine aitab tal tegeleda algatamise ja organiseerimisega ka kogu paikkonna tasandil. „Kindlasti on mulle ja Küllile tulnud tunnustus lugupidamine kogu Pajusi kogukonna vastu, sest üks või kaks inimest ei suuda midagi märkimisväärset korda saata. Vajalik on ikka meeskonnatöö,” ütles Lembit Paal, kes kodukandis saanud viimasel ajal tuntuks ka rehepeksupäevade korraldaja ja populaarse lõõtspillimängijana, hobusekasvatuse ja ratsutamise edendajana.

“Mu aeg kulub ennekõike arstitööle. Püüan aga nii palju kui mahti kaasa lüüa ka kogukonna tegemistes,” ütles Külli Paal. “Mees, kellel on Külli sarnane naine, peaks olema abielu üle üliõnnelik. Minu ettevõtlikust ja pealehakkamist on tema sõbralik ja mõistev suhtumine igati soosinud,” lausus Lembit Paal. Tudengipõlves tutvunud Lembit ja Külli Paal elavad Pajusis 1987.aastast.

“Otsustasin tänavuseks “Kogukonnapärliks” esitada Paalide pere. Lembit Paal on igas mõttes edukas  põllumajandusettevõtja. Ta ei juhi mitte ainult tulemuslikult aktsiaseltsi Pajusi ABF vaid kiirgab positiivsest eluhoiakust, abivalmidusest algatusvõimest ja kaasalöömisest kodukandi ettevõtmistes. Küllist peame lugu kui kogenud ja võimekast perearstist. Tal jääb aga aega ka laulda Pajusi naisansamblis, osaleda külatalgutel ja teisteski kodupaiga tegemistes,” ütles Pajusi Külaseltsi juhatuse liige Aili Soolepp.

Lembit ja Külli Paalile ja teistelegi laureaatidele annab siseminister  Hanno Pehvkur tunnustusega “Kogukonnapärl” kaasneva meene üle 4.oktoobril Raplamaal Pirgu mõisas toimuval tseremoonial.

Konkurss “Kogukonnapärl ” toimub külaliikumine Kodukant eestvedamisel kolmandat aastat. Tänavu toetavad konkursi läbiviimist Siseministeerium ja ajakiri National Geographic.

Paalid1
Lembit ja Külli Paal