Luua Metsanduskoolis algavad 50. Balti mängud

Täna algavad Luua Metsanduskoolis 50. Balti Kutsekoolide vahelised  võistlused metsanduses. Võistlustules on Eesti, Läti ja Leedu metsanduskoolide 40 õpilast. Võitjad selguvad laupäeva õhtuks.

Metsanduskoolide õpilaste võistlused nõuavad osalejatelt nii metsanduslikke teadmisi kui sportlikku vormi. Võistluste peakorraldaja, Luua Metsanduskooli metsandusõppe koordinaator Marko Vinni selgitas, et metsamehe amet just niisugune ongi – igapäevatöös on vaja mõlemaid. „Võistlusalade valik sellest lähtubki, näiteks metsaraja läbimisel läheb arvesse nii kiirus kui erinevate ülesannete lahendamise edukus,“ rääkis Vinni.

Võistlustest võtavad osa Euroopa parimad metsandusalade juuniorid, Eesti ja Leedu võistkondade liikmed saavutasid väga häid tulemusi ka hiljutistel Euroopa metsandusõpilaste võistlustel.

Võistlusalad on erinevad – raiesport, metsaraja läbimine, osavusrada, aga ka indiaca ja õhupüssist laskmine. Lisaks võistlemisele käivad osalejad ekskursioonil Palamusel ja tutvuvad Tartus AHHAA keskusega.

Baltimaade metsanduskoolide õpilaste võistluste idee sai alguse Eestist, juba poolsada aastat toimunud võistluste algataja on väärikas metsamees Kaupo Ilmet, kes võtab võistluste avamisel ka ise sõna.