Viljandi vanakraamiturg jätkab uuel aastal Sakala keskuses

Pühapäeval, 5. jaanuaril kell 10 saab Sakala keskuses alguse uue aasta esimene Viljandi vanakraamiturg.

Juba pea viis aastat on viljandlased kogunenud kauplema aastaringselt toimuvale vanakraamiturule. Laadapäeval müüakse asju, mis endale kasutuks muutunud kuid siiski veel piisavalt korralikud, et endale uus omanik leida. Milleks siis vana kraami prügikasti visata, kui kusagil võib olla keegi, kellel just seda asja tarvis võiks minna?

Vanakraamiturul on Viljandis kaubeldud nii talvisel kui suvisel ajal. Viljandlaste jaoks armsaks saanud täika jätkab ka uuel aastal, kuid uues kodus – Sakala keskuses. „Olles juhiks asutusele, mille üheks ülesandeks on aidata kaasa Viljandi kultuurielu korraldamisele ja olla avatud linnakodanike uutele ideedele, tundsin moraalset kohustust olla toeks viljandlastele olulise sündmuse jätkamisele. Kui vanakraamituru senised korraldajad tulid Sakala Keskusesse ettepanekuga täika korraldamine üle võtta, siis tundus see
igati asjakohane mõte,“ selgitab Sakala keskuse direktor Jaanus Kukk.

Senistest tegijatest jääb korraldusmeeskonna liikmeks Helena Hiiesalu, kes saab olema põhiliseks ühenduslüliks kauplejate ja kultuurikeskuse vahel. Talvehooajaks jääbki laat Sakala Keskuse ruumidesse.

Järgmised turu toimumise ajad Sakala Keskuses on: 9. veebruar, 9.märts, 13.aprill ja 4. mai kell 10.

Soojemate ilmade saabudes, maikuu lõpul, kolib vanakraamiturg jälle vabasse õhku ning hakkab toimuma igal laupäeval. Saabuval suvel on laada asukohaks Viljandi lastepark, mis on juba kauplejate ja ostate poolt järgi proovitud ja positiivse hinnangu saanud.

Vanakraamiturule on oodatud kauplema kõik soovijad. Osalemiseks on kauplejal vajalik ennast eelnevalt registreerida ning kohapeal tasuda kauplemistasu 2 eurot.

Registreerimine ja lisainfo: 5522574, kirbukas@sakalakeskus.ee

Uued korraldajad loodavad samuti, et ühel päeval saab teoks vanakraamituru algatajate soov ning mõnetunnine täika kasvab üle Viljandi vanalinna ulatuvaks lõbus-kirjuks laadapäevaks, mille tuntus ulatub Viljandist kaugemalegi.