Esietendub Viivi Luige luulel põhinev lavastus “Talvehotell”

Kaader etendusest. Foto: Heigo Teder
Kaader etendusest. Foto: Heigo Teder

Aasta kõige pimedamal ajal toob Rakvere teater vaatajate ette lavastuse “Talvehotell”, mille Viivi Luige luule põhjal on lavastanud Tiina Mälberg. Talvest ja valgusest kõnelevas lavastuses mängivad Anneli Rahkema, Natali Lohk ja Mait Joorits. Kunstnikutöö on teinud Krista Aren ja liikumise seadnud Liis Niller. Kristallkaussidel ja gongidel loob helisid Kaia Karjatse.

Etendust kirjeldab teater järgnevalt: “Talvehotellist alustatakse retke, et siia ikka ja jälle naasta. Kuigi see pole kodu, on see kodune paik, kus jalgu puhata, jõudu koguda ja kosutust saada. Iga siia sattuv rändur on kui taimesibul või seeme, mis on mullas lume all hoitud ja kogub jõudu uueks alguseks, et siis õide puhkeda, vilja kanda, närbuda.”

“Me räägime valgusest, mis on kõige südames. Ma arvan, et Eestimaa talv on veel palju muud kui tüütu lumerookimine või kõrged küttearved. Soovin aidata oma lavastusega avada vaatajate südameid ja meeli, et nad jaksaksid ning julgeksid elada ja kasvada,” selgitas lavastaja Tiina Mälberg.

Laulvatel kristallkaussidel ning gongidel saadab etendusi tantsu- ja gongiterapeut Kaia Karjatse. “Inimkehadel, nagu kõigel materiaalsel, on vibratsioon. Muusika ja helide abil võib vibratsiooni puhastada, tasakaalustada ja tõsta. Mida kõrgem on vibratsioon, seda tugevam on inimese vaimne ja füüsiline tervis,” sõnas ta.

Esietendus toimub 11. detsembril.