Harjumaal tunnustati Margit ja Mait Eeriku perekonda

Margit ja Mait Eeriku pere.
Margit ja Mait Eeriku pere.

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas koos regionaalministriga konkursi “Kogukonna pärl” raames Harjumaal esile tõstetud Margit ja Mait Eeriku perekonda Raasiku vallast. 

Margit ja Mait Eeriku perekond pälvis kogukonna tunnustuse kohaliku kultuurielu pikaaegse eestvedamise ning kogukonna, sealhulgas noorte aktiivse kaasamise eest . Raasiku vallas teavad Margiti ja Maidu ning nende laste tegemisi paljud inimesed – nad on tõelised kultuurikandjad ja kõigi heade mõtete edasiandjad.

13 aastat tagasi tuli perekond Eerik välja uudse lastega seotud ideega: Raasiku Põhikoolis alustas nende juhendamisel tööd laste kunsti- ja draamastuudio, kus draamaelemendid olid põimitud erinevate kunstiliikidega. Kunsti- ja draamastuudiost sai peagi loovusstuudio Kreatiiv, mis korraldas  ka laste loovuslaagreid.

Üheskoos pani perekond Eerik aluse Harju-Jaani kihelkonnapäevadele, mis tänavu leiavad aset juba 11. korda. 2006. aastal asutati Margiti ja Maidu initsiatiivil kultuuriühing Tuulekell, mis on koostöös rahvamajaga publiku ette toodud mitu professionaalset suvelavastust ning korraldanud mitmeid sündmusi Raasiku vallas ja lähiümbruses: viimasel kolmel aastal kihelkonnapäevade üritused, loodusmatkad Osmussaarele ja Pedassaarele jpm. Aastatel 2009-2011 tegutses perekond Eerik noorteteatriga RaVaNoTe, kus lavastati kaks etendust ning korraldati teatrihuvilistele noortele ka kaks suvelaagrit.

2008. aastal avasid Eerikud Raasiku Kunstikeldri, mis on aktiivselt tegutsenud tänaseni. Seal toimuvad Mait Eeriku juhendamisel igapühapäevased keraamika õpitoad täiskasvanutele (teemadeks sulatusklaas, tiffany vitraaž jne). Koos kirjutavad Margit ja Mait projekte, et avardada kunstikeldri tegevusvõimalusi. Projektid on ellu kutsutud omast soovist ja vabast tahtest, et kogukonnatunnet kasvatada. Tänu pikaajalisele teatrialasele tegevusele on Margit ja Mait suutnud enda ümber koondada seltskonna aktiivseid, loovaid ja andekaid noori, avada neis julguse olla ise ja teistest erineda. Perekond Eerik on andnud Raasikul oma panuse nii laste, noorte kui täiskasvanutega seotud tegevustesse ja väärivad igati tunnustust.