Jõgevamaal avatakse unikaalne Kalevipoja-teemaline kõrgseiklusrada

Jõgevamaal Kääpa külas paiknevas kultuuri- ja turismikeskuses Kalevipoja Koda sai sel nädalal valmis uus kõrgseiklusrada “Lennuk”, mis ehitati seni juba kolm aastat põnevust pakkunud Krati seikluspargi juurde.

Kõrgseiklusraja avamisüritus Kääpal leiab aset 3. augustil algusega kell 12.00. Täistundidel on kõigil eelregistreerinuil (registreerida palutakse meiliaadressil tamor@kalevipojakoda.ee ) võimalik tasuta rada läbida.

Juunis pargi ehitustöödega alustanud ja köisredelitel töötanud Valdo Kangur OÜ`st Seiklusring ehitas kavandatud 12 atraktsiooniga raja asemel koos oma meeskonnaga valmis koguni 14 elemendiga seiklusraja. “Kuna seiklusraja ehitamine on lõppkokkuvõttes ikkagi loominguline protsess, nagu pildi maaliminegi, ning ülevalt plattvormidelt avanev vaade muudab ja täiustab pisut algset konseptsiooni, siis kujunes lõpplahendus selliseks,” nentis Kangur.

Uuel männimetsaga harmoneeruval seiklusraja maastikul tõusevad esile kolm eri võimalust rada läbida. “Esimene on väikese eelharjutusega sõit ainult zipline`ga (õhutrossiga-toim.), teine on ilma raskemate harjutusteta raja läbimine ja kolmas sada protsenti täisrada neile, kellel on selleks olemas vaimne ja füüsiline valmisolek,” selgitas Kangur.

Ta lisas, et nii või teisiti lõppeb seiklejatele rada zipline`l läbi õhu vuhisemisega. Füüsilise koormuse ja enese proovile paneku kõrval on aga kõrgseiklusraja “Lennuk” peamine kandev idee seos Kalevipoja lugudega. Laev, millega Kalevipoeg maailma lõppu purjetas, kandis jusntnimelt “Lennuki” nime. Projekti “Krati seikluspargi kõrgseiklusrada Lennuk” elluviimist toetab PRIA Leader programmi meede Atraktiivne Keskkond.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap