Siimu-Jaani talu õuele tuleb “Mees minevikuga “

Terje Paalits Siimu-Jaani talu õuel. Foto: Johannes Haav
Terje Paalits Siimu-Jaani talu õuel. Foto: Johannes Haav

Pühapäeval, 7. juulil  etendub Vägaris asuva Siimu-Jaani talu õuel näitemäng  „Mees minevikuga, mida esitab Seasaare Näitemänguselts Viljandist“.

Siimu-Jaani talu perenaise Terje Paalitsa sõnul toimub näidendi “Mees minevikuga ” tegevus väikeses provintsilinnas, milles heal järjel abielupaari tütar tuleb pealinnast koju koos kavaleriga, kes pole aga meelepärane tulevasele äiale.

“Siit hakkab järgnema pöörane virr-varr, mida vürtsitavad veel naabriproua Minni oma tütardega, perekonnasõber kapten Sang, isegi krahvi tiitliga mees tuleb mängu, lisaks veel kuulus operetiprimadonna.

Loo “Mees minevikuga on lustmänguks seadnud ja lavastanud Margus Vaher Ugalast . Mämgivad harrastusnäitlejad  Valdeko Jaanson, Reet Raudsepp, Kesrti Sillaots, Ene Maaten, Voldemar Nikolajev, Kersti Kobi, Agu Lall, Romet Koser, Marika Poolakese, Jaanus Kukk/Marek Nõmm, Anne Mikson, Annika Kiis, Mari Lember, Ane Purgas. ” 

Paalits märkis et seasaarlased ” tulevad Siimu-Jaani tallu teist korda.  “Koostöö algas sellest , et võtsin nendega ühendust, kuna nii eelmise aasta kui ka selle aasta etendus sobib oma sisult ja kujunduselt väga hästi talu õuele mängimiseks. Lavastaja käis kohta vaatamas ja oli väga vaimustatud ja arvas, et just sellisesse keskkonda nende etendused sobivad. Seasaare Näitemänguselts on  harrastusteatrite seas üks parimatest ja nende mängu on lust vaadata, ” märkis Siimu-Jaani talu perenaine. “Meie taluõu  mahutab vabalt kolmssada pealtvaatajat, küalistele on taluõu avatud juba kella 11-st, ” ütles ta. Paalitsa sõnul on Siimu-Jaanil avatud ka taluõe kohvik, kus saadaval kama ja mitmed teisedki toidud, mida pakuti ka meie esivanemate ajal .

“Meie teatrietendus ei lõpe viimaste sõnadega, vaid pärast etendust on nii külastajad kui näitlejad taluõel lõõgastunud – kohvitassi juures omavahel juttu ajanud ja muljeid jaganud. Eelmisel aastal tegin näitlejatele ka väikese ekskursiooni ” lasus Paalits.

Jaan Lukas