Põlva korraldab taas maailmameistrivõistlusi

Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon (IOF) kinnitas 2014. aasta suusaorienteerumise juunioride MMi, noorte EMi ja seenioride MMi toimumispaigaks Eesti. 

Suusaorienteerumise ühisstart. Foto: OK Põlva Kobras
Suusaorienteerumise ühisstart. Foto: OK Põlva Kobras

Võistlused toimuvad 18.-23. veebruarini 2014. aastal Põlvas. Võisteldakse sprindi-, lühi- ja tavarajavõistluses ning teatesõidus. Võistluspaikadeks on Mammaste suusaradade maastik ja Hatiku/Kadaja metsamaastik.

Esmalt pidid nimetatud võistlused toimuma Venemaal Leningradi oblastis. Omavahelise jagelemise tõttu muutsid venelased vähem kui aasta enne võistlust meelt ning soovisid viia võistluse Uuralitesse, Tseljabinski regiooni. Sellega IOF nõus ei olnud (liiga kaugel Euroopast, suured tranpordikulud) ja hakkas uut korraldajt otsima. Siis tegigi IOF ettepaneku, et korraldusõigust võiks taotleda Eesti. Eesti Orienteerumisliit koostöös OK Põlva Kobrasega nõustus korraldama suusaorienteerumise tiitlivõistlusi.

Orienteerumisklubi PÕLVA KOBRAS on üks vabariigi suuremaid, aktiivsemaid ja tulemuslikumaid klubisid, mis loodi 25 aastat tagasi. Momendil on klubil 166 liiget. Klubi on viinud läbi erineva tähtsusega orienteerumisvõistlusi, alates maakonna tasemest kuni Eesti meistrivõistlusteni nii talvel kui suvel. Suurimateks üritusteks on olnud seni Rahvusvahelise Koolispordiliidu maailmameistrivõistluste korraldamine 1995, juunioride orienteerumisjooksu maailmameistrivõistluste korraldamine 2003, Euromeetingu korraldamine 2005 ja Üliõpilaste orienteerumisjooksu maailmameistrivõistluste korraldamine 2008 aastal. 

Tiitlivõistlused Eestis annavad meie perspektiivikale juunioride- ja noortekoondisele suurepärase võimaluse võistlelda kodusel maastikutüübil ja viia võistlema täissuuruses komplekteeritud koondis.

Selle talve Euroopa lühiraja noorte meistril, Värska OK Peko liikmel Doris Kudrel, on uus motivatsioon harjutada ja kaitsta tiitlit ning võita medaleid ka teistel aladel.

N45 klassi maailmameistril Ingrit Kalal OK Värska Pekost ja OK Põlva Kobrase liikmetel Mirja Virvel (N35 klass) ja Saima Värtonil (N55 klass), kes said hõbemedalid sellel aastal Lätis toimunud tiitlivõistlusel, on samuti kindlasti heameel kodumaastikel võistelda.

Allikas: polvamaa.ee