Suvi on käes!

Täna kell 8.04 algas kalendri järgi ametlikult suvi ning Pärnu saab taas suvepealinna tiitli. Pealinna tiitel saabus Pärnusse mööda veeteed. 

Tunnistuse, mis kinnitab Pärnu saamist suvepealinnaks, annab Tallinna linnasekretär Toomas Sepp täna kell 15.30 üle Tallinnas Miinisadamas Mereväe patrull-laeva Ristna esindajatele, mis toimetab tunnituse 21. juuniks Pärnusse. Meresadamas võtavad tunnistuse oma valvsa silma alla hoiule Mereväe vanemleitnant Tarmo Kalme ja kaitseliitlane Jaanus Matso.

Suvepealinna tiitli üleandmine leiab aset pidulikult 21. juunil kell 18.00 Kesklinna kail ja Pärnu jõe akvatooriumil.

Tseremoonia algab Muinastule regati stardiga. Pidulikul tseremoonial annab suvepealinna tiitli Pärnule üle Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Toimuvad sõnavõtud. Kohal on ka kevadpealinn Türi ning talvepealinn Otepää esindajad.

Lisaks ootab kohaletulnuid ees palju põnevat. Avatseremooniasse on põimitud nii muusikat kui sporti. Jõel on veeatraktsioonid ja jahtide paraad. Esmakordselt saab Pärnu jõel näha Eestis ainsa hõljuklaua Flyboard esmaesitlust. Esinevad Pärnu Poistekoor, Ivo Linna ja Anti Kammiste ja Tallinna poolse kingitusena suvepealinnale ansambel Põhja-Tallinn. Sündmus on tasuta.

Pärnu on Eestimaa suvepealinn 1996. aastast.