Rakvere Gümnaasium austas Eesti iseseisvuse eest langenuid kooliõpilasi ja õpetajaid

rg 2Sajaaastane Rakvere Gümnaasium tähistas täna vabariigi aastapäeva kogu 800-liikmelise koolipere rongkäiguga Vabadussõja ausamba juurde, et avaldada austust Eesti iseseisvuse eest võidelnutele ning Vabadussõjas langenud Rakvere Gümnaasiumi kooliõpilastele ja õpetajatele.

Rakvere Gümnaasiumi direktori Aivar Pardi sõnul on Rakvere Gümnaasiumil kujunenud traditsiooniks tähistada enne vabariigi aastapäeva viimasel koolipäeval aktustega vabariigi sünnipäeva ning pärast aktusi viia kogu kooliga Vabadussõja ausambale lillepärg mälestamaks Eesti iseseisvuse eest langenud Rakvere gümnaasiumi kooliõpilasi ja õpetajaid.

“Rakvere Gümnaasiumi peaukse kõrval seisval mustal marmortahvlil on kuldsete tähtedega kirjas nende meie kooli õpetajate ja õpilaste nimed, kes andsid elu Eesti vabaduse eest. Nende kivisse raiutud kuue nime kaudu meenutavad nad kõiki 87 õppursõdurit, kes ei pidanud raskel ajal paljuks minna oma riiki ja vabadust kaitsma.”

Rindel, kooliõpilaste roodus ja mitmes tagalaüksuses võttis Vabadussõjast osa kokku 87 Rakvere poeglaste gümnaasiumi õpilast. Neist langes kolm, paljud said haavata ja mitu suri pärast sõda sõjaväljal saadud haavade ja haiguste tagajärjel. Punaste veretööde ohvriks langesid tol ajal üks õpetaja ja kaks õpilast.
Vabariigi aastapäeva tähistamine on 2012.aasta oktoobris saja-aastast sünnipäeva tähistanud Rakvere Gümnaasiumis üks neist väga pidulikest sündmustest, mille puhul kantakse rongkäigu ees tõrvikut – tungalt, nagu seda tehti Eesti Vabariigi algaastate aegsel Rakvere Gümnaasiumi pidulikel rongkäikudel. Tungalt kandis täna kooli üks paremaid sportlasi Sander Kütt, teda assisteerisid Silja Eigi ja Katre Karu. Tunglakandjad valitakse välja kooli paremate sportlaste seast.

Aastapäeva rongkäiku ehtis riigilipu kõrval Rakvere Gümnaasiumi sinivalge lipp, mida kandis abiturient Karl Reinkubjas ning assistendid Hannaloore Taal ja Anastasija Mironova, kes valiti läinud õppeaasta viimasel õppenõukogul välja parimate õppurite seast.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap