Viimast nädalat Võru Linnagaleriis Hando Tamme maalinäitus ja tudengite projekt

Hando Tamme maalinäitus “Peitus”

Tegemist on kunstniku üheksanda isiknäitusega. Seekordne väljapanek koosneb täielikult uudisloomingust, mis maalitud eelmisel aastal. Antud näitust on eksponeeritud Tartus Athena Kultuurikeskuses ning TLKK galeriis. Maalinäitus tegeleb teemaga avalik-varjatud. Tänasel päeval on üha raskem jääda “Kõike Nägeva Silma” eest peitu, tegeleda oma asjadega nii, et kedagi ei sega. Ma tean kõigi kohta kõike ja nemad teavad sama minu kohta. Vuajerism on üldlevinud ja heakskiidetud elulaad. Mõnd on siiski raske teada saada, näiteks mida maalikunstnik maalib, mida ta on peitnud. Selleks peab minema näitusele, end füüsiliselt koormama. Kas pingutus ka küünlaid väärib, selgub alles galeriis, kuid kindlasti saabub “teadmine”, peitus on läbi, mängijad on leitud. Võib alustada uue mänguga, uute osalejatega.

Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite kunstiprojekt “Ruum”

See projekt on ruumidest meie ümber ja meie sees. Ruumidest, mis on reaalsed ja mittereaalsed, igat mõõtu ja igaks puhuks. Need on ruumid, mis on paljunenud, tükeldunud ja mitmekesistunud. Ruumid, mis on suletud, piiratud, avatud, kõverad. Need on eluruumid ja õhuruumid, aegruumid ja unenäoruumid. Ruumid kulgemiseks. Näitusel osalevad Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid Ander Avila, Maria Evestus, Riin Kivisild, Katri Korbun, Paul Kormas(ov, Liisi Kukk, Mari Kõrgesaar, Kairi Lentsius, Taavi Oolberg, Kadri Riives, Siim Sokk. Juhendaja: Piret Kullerkupp.

Näitused jäävad avatuks kuni 31. jaanuarini 2013. Galerii on avatud tööpäeviti kell 12:00 – 18:30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituse külastamine on tasuta.  www.vorulinnagalerii.ee